Vama Nădlac, din nou, sufocată de românii care vor să intre în țară

101

Vama Nădlac I este, din nou, sufocată de românii care așteaptă să intre în țară. Timpul de așteptare depășește 110 minute. Șoferii autoturismelor au la dispoziție 7 artere de control, iar pietonii 9 stații mobile. Însă triajul epidemiologic face ca traficul să se desfășoare cu dificultate.

”În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 41.600 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 24.850 mijloace de transport (din care 17.100 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 22.900 persoane cu 13.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 18.700 persoane cu 11.300 mijloace de transport”, arată cifrele Poliției de Frontieră.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 28.800 de persoane şi 16.500 de mijloace de transport (10.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.200 de persoane cu 9.300 mijloace de transport.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 5.586 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: P.T.F. Nădlac I – 3.320 (din care 1.040 pe jos), P.T.F. Borş – 1.428, P.T.F. Petea – 565, P.T.F. Nădlac II – 131, P.T.F. Vărşand – 34 etc. A fost suplimentat personalul Poliției de Frontieră planificat să desfășoare activităţi la controlul de frontieră, acesta fiind dotat cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră (pentru persoanele care vin pe jos).

Poliţia de frontieră foloseşte la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar personalul planificat să desfășoare activităţi la controlul de frontieră lucrează neîntrerupt, acesta fiind dotat inclusiv cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră.

„Revenim cu precizarea că formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată”, mai psun cei de la PTF.

LĂSAȚI UN MESAJ