Dale din pavajul ”șotron”, folosite pentru intrarea în clădirile Mitropoliei. Ceilalți locatari de pe Loga, prin praf și noroi FOTO-VIDEO

  443

  Mai multe dale albastre din pavajul ”șotron”, care a împânzit trotuarele din centrul Timișoarei, au ajuns în fața clădirile Mitropoliei Banatului, de pe Bulevardul CD Loga. Strada este spartă pentru îngroparea cablurilor, iar dalele facilitează accesul preoților în curți, atât cel pietonal, cât și cel auto. Asta în timp ce ceilalți locatari, de pe același bulevard și străzile din preajmă, trebuie să intre în case și blocuri prin praf și noroi.

  Am întrebat și reprezentanții Primăriei Timișoara despre această situație și ne-au transmis că au aprobat mutarea acestor dale în fața caselor bisericii. Motivarea lor a fost că acestea reprezintă o instituție publică și s-au gândit să le faciliteze accesul. Ceilalți timișoreni a căror străzi sunt sparte nu au decât să mai aștepte.

  Vă amintim că pavajul colorat în alb–albastru care a apărut în zona Cetate a fost amplasat ilegal, potrivit Direcției Județene pentru Cultur Timiș. Administrația liberală a orașului a vrut să eludeze legea eliberându-și sieși un aviz de lucru care stipulează că este vorba despre reparații. Asta deși asfaltul, chiar și unde nu era crăpat, a fost spart de angajații SDM și înlocuit cu dalele colorate.

  Pe rolul instaței timișorene există și un proces împotriva Primăriei Timișoara și o plângere penală prealabilă.

  LĂSAȚI UN MESAJ