Valul bicicletelor verzi a inundat din nou orașul – VIDEO

351

Este evident pentru oricine că a trecut sezonul rece și neplăcut. Peste tot a înverzit natura. Este firesc ca și Asociația Verde pentru biciclete să se se alinieze la sezon așa cum îi sugerează numele.

Ca de mulți ani, prima mare evadare pe două roți sta sub semnul „pedalării de primăvară”. Au fost scoase de la iernare bicicletele și hai la drum.

Un număr de peste o mie de timișoreni de toate vârstele au pornit într-o primă etapă de dezmorțire a lanțurilor și a încheieturilor. Vremea bună, cu soare și căldură moderată a fost perfectă. Ca întotdeauna, s-au adunat pe platoul Timco din Circumvalațiunii. Aici au fost muzică, antren, distracție și mai ales premii pentru toate gusturile. Oricine a participat la tombola a avut șansa sa.

După o oră de veselie, la 11 fix s-a dat startul. A fost o adevărată inundație de biciclete, baloane colorate și bucurie. În față erau, ca de obicei, lucrătorii de la circulație, pentru a tempera vitejii vitezomani sau a deschide drumul în fața mașinilor. La aceștia s-au adăugat și numeroși voluntari ce cu fluierele lor încercau să păstreze ordinea în coloană. Nici cei mai mici nu au lipsit. Au fost şi cărați de părinți, dar unii erau autonomi, pe propriile lor vehicule.

pedalare primavara biciclete (1)

Un fapt de mare însemnătate este și prezența unor elevi de la școala specială Iris. Ei au ținut să pedaleze în ciuda deficienței lor de vedere. Unii au fost îndrumați de câte un însoțitor pe bicicletele cu două locuri, dar unii au mers chiar singuri, la fereala oferită de grupul masiv.

După un traseu ce a cuprins aproape tot orașul, finalul a fost în Piața Libertății, unde au eliberat baloanele spre cer și a continuat veselia. Unul din scopurile celor de la Verde pentru Biciclete a fost și acela de a colecta pe niște bilețele cerințele și dolentele celor ce pedalezaă. Au fost de cele mai felurite dar majoritatea cereau condiții de infrastructură mai bune și o mai mare toleranță a celorlați parteneri de trafic.

pedalare primavara biciclete (5)

„Pedalarea de Primăvară este cea mai mare și cea mai așteptată plimbare pe biciclete din an. Ne-am bucurat de o prezență numeroasă, am avut alături bicicliști de toate vârstele. Pentru aceștia am pregătit concursuri cu premii semnificative. Au fost prezenți și câțiva elevi ai Liceului Iris. Acești copii cu dizabilități au pedalat însoțiți, pe biciclete tandem. Atmosfera a fost frumoasă, oamenii nerăbdători să se plimbe pe bicicletă după zile cu ploaie”, a concluzionat Romina Faur, ce de atâția ani se confundă cu „Verde pentru Biciclete”.

Dar acesta a fost doar începutul. Până toamna târziu va continua seria de evenimente dedicate celor cu două roți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ