Ce se întâmplă astăzi cu traficul aerian din România!

187

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR), personalul care se ocupă cu dirijarea traficului aerian din România, a anunţat că, între orele 11:00 și 13:00, declanşează o grevă de avertisment, din cauza lipsei contractului colectiv de muncă, care a expirat din data de 1 septembrie 2016.

Salariaţii ROMATSA acuză lipsa unui nou contract colectiv de muncă pentru perioada 2016/2017, faptul că nu se mai fac angajări, nu există buget, iar conducerea Regiei este una interimară.

„Având în vedere că pe timpul negocierilor ce au avut loc în vederea perfectării unui nou CCM pentru perioada 2016/2017 părţile implicate în negociere, respectiv sindicatul reprezentativ ATSR, pe de o parte, şi RA ROMATSA, pe de altă parte, nu au ajuns la o înţelegere cu privire la revendicările formulate de salariaţi, sindicatul reprezentativ a obţinut acordul a mai mult de jumătate din numărul de membri ai acestuia de a declara grevă de avertisment la nivelul RA ROMATSA, toate subunităţile, în data de 12 mai 2017, între orele 11:00 — 13:00”, se arată într-un document al ATSR.

În timpul grevei se va asigura mai mult de o treime din activitatea normală a ROMATSA, iar organizatorii acesteia, respectiv comisia de negociere a sindicatului ATSR, au disponibilitatea de a continua negocierile cu patronatul în vederea soluţionării revendicărilor.

Odată anunţată greva controlorilor de trafic Romatsa, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a recomandă pasagerilor să se prezinte la aeroport, la timp. “chiar dacă unele curse vor suferi întârzieri la decolare, formalităţile de check-in, controlul de securitate şi controlul documentelor se vor desfăşura conform programului obişnuit”, conform CNAB.

LĂSAȚI UN MESAJ