Vaccinul care poate opri infectarea cu Covid-19 este disponibil! Un celebru ziar din Franța anunță despre ce e vorba

338
, Image: 41269409, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: CHASSENET / BSIP / Profimedia
Oricât ar părea de ciudat, e posibil să existe un vaccin, aflat deja pe piață, capabil să acționeze împotriva noului coromavirus. Potrivit prestigioasei publicații franceze Le Monde, specialiști din întreaga lume fac acum teste pentru a verifica  relația dintre rata de vaccinare cu BCG și rata de morbiditate cauzată de Covid-19. Iată ce scriu jurnaliștii francezi.

Aceste efect ar rezulta dintr-o stimulare a memoriei imunității înnăscute, prima linie de apărare, nespecifică, contra patologiilor care intră în organism. După cum ii arată numele, este prezentă de la naștere.

Corelația observată în studiile epidemiologice nu este totuși suficientă pentru a stabili realitatea acestui efect protector. Pentru a încerca să-l demonstrezi, trebuie să faci teste clinice în care numărul de cazuri, gradul de gravitate al infectării și numărul de decese ar fi comparate în două grupuri de indivizi, unii vaccinați cu BCG și ceilalți cu un placebo.

Testele au început deja pe scară largă în Australia (4.000 de participanți) și în Țările de Jos (1.000 de participanți). Spania se va alătură, ca și Franța, unde testarea este în curs de planificare de către echipa lui Camille Locht, director pentru cercetare la Institutul Pasteur din Lille. Primele rezultate ale testării franceze vor putea fi disponibile peste trei-patru luni.

Dacă rezultatele acestor teste ar fi concludente, vaccinarea cu BCG – care nu mai este obligatorie în Franța – ar putea fi reluată pentru a reduce gravitatea simptomelor și numarul de decese. Conceput în urmă cu circa o suta de ani, BCG este un vaccin foarte sigur, ale cărui contraindicații – o situație de imunosupresie – sunt bine identificate.

sursa – evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ