Vacanţe la munte pentru persoanele cu dizabilităţi din Timişoara, finanţate de străini

108

Centrul Pentru Voi din Timişoara este singura fundaţie care sprijină persoanele cu handicap adulte din ţară. Asociaţia non-profit încearcă să le ofere acestora o viaţă cât mai normală şi vacanţa de vară nu face excepţie. Astfel, cu ajutor străin, zeci de persoane cu dizabilităţi îşi vor petrece vara la munte.

„Taberele şi excursiile organizate sunt, pentru cei mai mulţi dintre beneficiarii noştri, singurele vacanţe, singurele oportunități de a ieși din Timișoara si de a se bucura de munte, de a vizita locuri noi în compania colegilor. Datorită nevoilor speciale ale beneficiarilor cu dizabilități severe, ei sunt însoțiți de pedagogi sociali, de psihologi și de medic”, transmite Pentru Voi.

Prima tabără se intitulează „Sunt adult: trăiesc independent!”. Vacanţa a fost posibilă printr-un grant oferit de Elveţia, prin intermediul contribuţiei elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Ieşirea are lor la Sasca Montană, judeţul, Caraș-Severin, la care participă în jur de 100  de autoreprezentanţi şi personal de specialitate.

„Şedinţele de autoreprezentare, discuţiile formale şi informale legate de viaţa independentă, drumeţiile, jocurile, competiţiile artistice şi sportive, serile de dans, focul de tabără şi voia bună sunt toate incluse în program”, ma spun cei de la Pentru Voi.

LĂSAȚI UN MESAJ