Vă place să înotaţi? Sunteţi aşteptaţi să traversaţi Lacul Surduc

220

Iubitorii înotului au o şansă unică, în acest sfârşit de săptămână. Ei sunt chemaţi la Surduc să traverseze înot lacul. Nu este nevoie de afiliere la vreun club sportiv, tot ceea ce trebuie să aibă participanţii este o condiţie fizică corespunzătoare.

“În 23 iulie va avea loc, pe Lacul Surduc, cea de-a cincea ediţie a unui eveniment ce are ca scop creşterea numărului celor care practică înotul în ape deschise. Evenimentul este dedicat amatorilor, indiferent dacă sunt afiliaţi la vreun club sportiv sau nu. Sunt invitate la start persoane cu vârsta de la 18 ani în sus. Cei care au cel puţin 16 ani pot participa, dar numai însoțiţi de către un adult care îşi asumă responsabilitatea pentru ei”, transmit organizatorii evenimentului.

Vor avea loc două probe: una scurtă, de aproximativ 500 de metri, şi una de rezistenţă, de aproximativ 3.000 de metri. Startul se dă de pe plaja de lângă cabana-restaurant, de la ora 10:30 (pentru proba scurtă) şi de la ora 11:00 (proba de rezistenţă).

Concurenţii vor înota liber, nefiind impus un anumit procedeu, şi se vor putea folosi chiar de materiale ajutătoare (labe, palmare), însă în acest caz nu vor intra în clasament.

Înscrierile online sunt deschise până în 21 iulie, pe www.timisoara.inot-masters.ro.

Supravegherea competiţiei va fi asigurată de către voluntari în caiace şi bărci, iar participanţii pot cere asistenţă în timpul cursei, echipajelor de supraveghere. Participanţii îşi asumă responsabilitatea cu privire la riscurile practicării înotului şi riscurile participării la competiţie.

Evenimentul este organizat de catre Clubul de Înot MASTERS Timișoara în colaborare cu Facultatea de Educație Fizică și Sport (UVT) și Primăria Fârdea.

LĂSAȚI UN MESAJ