Va înceta epoca funcționarilor europeni cu imense papornițe de rafie cu care blochează avioanele, cred aliații USR PLUS (Video)

163

După șocul zilei de ieri, când membrii alianței USR PLUS au aflat cu stupoare că nu pot intra în campania pentru alegerile euro-parlamentare din motive puerile și mai mult de interpretare a legii, azi au revenit cu forțe noi pentru a anunța că vor continua lupta.

În același loc ca ieri s-au adunat liderii celor două formațiuni politice și au anunțat că în ciuda șicanelor de tip totalitar ce le-a blocat parcursul, au în continuare încredere în justiția română. Au depus o contestație cu multe argumente și date foarte exacte ce arată că interdicția este total aiurea și nu se întemeiază pe nici o normă legală. Este doar o interpretare părtinitoare a unor norme de înscriere a partidelor în registrul ce le autorizează funcționarea. Astfel, dacă o formaţiune politică își schimbă, ori pierde un președinte din diverse motive, nu ar mai avea cum să funcționeze.

Împreună și aproape la unison, Dan Barna și Dacian Cioloș sunt încrezători în membrii Înaltei Curți de Casație și Justiție ce vor judeca contestația în regim de urgență ca o adevărată Curte și nu ca un for electoral.

Optimismul a crescut la loc și se estimează un minim de 15 procente dar foarte posibil să ajungă și la 20, sau chiar peste adjudecate de alianță din totalul de europarlamentari. Iar peste doi ani vor câștiga tot ajungând principala forță din parlament dar și din administrația locală.

Spre deosebire de alte partide de formațiune mai învechită ce se înghesuie să trimită la Bruxelles oameni ce se dovedesc pe din afară cam la orice cunoștiințe, USR PLUS va trimite doar tineri cu pregătire superioară, cu vaste cunoștiințe despre Europa. Aceștia trebuie să fie specialiști într-un domeniu sau altul și buni vorbitori de limbi străine. Până acum funcționarii români erau cunoscuți pentru „imensele sacoșe de rafie ce le transportau cu avionul”.

Timpul rămas pentru adunarea de noi semnături pe alte liste este destul de scurt dar printr-o mobilizare exemplară se va trece și peste acest impediment.

Imediat după aceste declarații optimiste, toții membrii celor două partide au îmbrăcat veste albe cu inscripții politice și au plecat să cutreiere orașul pentru discuții directe cu populația. Asta este în viziunea lor cel mai direct, simplu și eficient mod de a face propagandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.