UTA vrea să joace pe Dan Păltinișanu în Liga 1

10599

UTA Bătrâna Doamnă este aproape de revenirea în prima ligă, iar arena Dan Păltinișanu reprezintă una dintre variantele terenului propriu în Liga I. Arădenii s-au calificat în barajul de promovare contra celor de la FC Voluntari.

Fotbalul românesc a luat-o complet razna! Timișoara va avea din vară două echipe cu aceiași denumire, cu aceleași culori și cu același palmares în același eșalon și evoluând pe același stadion. Ce ar fi însă ca în tot această perioadă, tot pe arena Dan Păltinișanu să își dispute meciurile de acasă, din prima ligă, UTA Bătrâna Doamnă?

Arădenii sunt la un pas de promovarea în Liga 1, după ce au reușit să o elimine sâmbătăpe Dunărea Călărași. Echipa lui Roland Nagy mai are de trecut un singur hop, barajul contra lui FC Voluntari, pentru a ajunge în elită. Promovarea ar aduce și o problemă însemnată pentru UTA și anume cea a terenului propriu în condițiile în care arena principală din Arad e în construcție și va fi gata abia în 2018.

Este cert că UTA trebuie să își caute o arenă pe care să evolueze în meciurile de acasă. Variantele luate în calcul în acest moment sunt Cluj Arena și Dan Păltinișanu. Cunoscută fiind rivalitatea dintre Timișoara și Arad e greu de crezut că șefii clubului arădean vor face o asemenea alegere, însă nici varianta Cluj nu oferă prea multe avantaje. Cea mai modernă arenă din Transilvania are o chirie destul de ridicată și în plus se află la 4 ore distanță de Arad.

Barajul dintre UTA și Voluntari se dispută în dublu act, miercuri la Arad și sâmbătă în Ilfov. Câștigătoarea merge în Liga I iar învinsa ajunge în eșalonul secund.

LĂSAȚI UN MESAJ