USR Timiș s-a hotărât cu cine va dori să administreze orașul Timișoara VIDEO

323

Așa cum deja a obișnuit opinia publică (cel puțin de la noi din județ dacă nu chiar și din alte părți) USR vrea să facă totul transparent și în fața alegătorilor. Poate alte partide își desemnează candidații pentru diverse funcții pe criterii aflate mai în umbra politicii. Dar la USR totul este pe bază de alegeri și de dezbatere.

Cu câteva zile în urmă au promis că foarte curând vor veni cu lista completă a celor ce vor candida pentru un loc în Consiliul Local al Municipiului. Iată că azi (sâmbătă) s-au întâlnit toți candidații pentru a-și prezenta programul sau câteva linii generale pe care le vor aplica în viitorul consiliu. După întrebări și răspunsuri a venit și momentul în care toți cei prezenți au putut să-și dea un vot celui mai simpatic ( sau credibil) candidat. Aceștia sunt din toate zonele de competență și probabil vor putea debloca o seamă de chestiuni ce nu-și găsesc o rezolvare acum în urbe. De fapt întâlnirea a fost o adevărată Adunare Generală a filialei USR Timișoara.

„Am ales această listă în mod transparent, nu în spatele ușilor închise. Este o listă de cetățeni, pentru cetățeni. Vrem să aducem Consiliul Local mai aproape de oameni, mai ales în cartiere. Consiliul Local nu mai trebuie să fie un instrument de aprobare oarbă a extravaganțelor primarului; noi îl vom transforma într-un spațiu viu de democrație, în care vocea timișorenilor să fie auzită.” a declarat Dominic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoara. Dânsul a făcut o prezentare succintă a fiecăruia din cei din prima parte a listei de candidați.
În fruntea listei a fost ales Dan Reșitnec, Președintele USR Timișoara. De profesie, Dan este inginer software și ocupă o poziție de management în domeniul IT, într-o companie din Timișoara. El a fost coordonatorul campaniei „Fără Penali în funcții publice” în județul Timiș.

Al doilea clasat este Ruben Lațcău, vicepreședinte USR Timișoara. În vârstă de 31 de ani, Ruben este inginer mecanic și lucrează într-o corporație automotive, pe o poziție de middle management. În ultimele 6 luni a lucrat intens la documentele de viziune și politici publice din cadrul campaniei locale, fiind și o prezență constantă în dezbaterile publice ale Primăriei Timișoara.

A treia poziție pe listă este ocupată de Rodica Militaru, membru fondator al USR Timișoara și actual vicepreședinte. Rodica are 65 de ani, este dr. inginer, cadru didactic la Universitatea Politehnica Timișoara, consultant pentru sisteme de management. A fost și este implicată activ în toate campaniile USR. Coordonează elaborarea secțiunii Administrație din programul electoral al USR.

Dar mai urmează un pas important. În curând vor începe discuțiile cu partenerii lor de acțiuni politice anume partidul PLUS. Și ei vor dori să aibe reprezentanți în viitorul consiliu al orașului.

Lista completă a candidaților, în ordinea voturilor primite:
1. Dan Reșitnec – manager IT
2. Ruben Lațcău – Inginer mecanic
3. Rodica Militaru – Doctor Inginer
4. Răzvan Negrișanu – Arhitect/ Urbanist/ Antreprenor
5. Ana Munteanu – Actriță/Lobbyist
6. Aida Szilagy – Expert sustenabilitate/ Doctor în eco-eficiență industrială
7. Ovidiu Merean – Programator
8. Paula Romocean – Director executiv
9. Jorge Gonzalez – Profesor
10. Dana Lazăr – Asistent Europarlamentar
11. Mihaela Rusu – Medic
12. Tiberiu Simionaș – Inginer proces
13. Mihai Mortan – Manager proiecte
14. Dragoș Nistor – Arhitect
15. Cosmin Milos – Asistent manager
16. Andrea Kelemen – Inginer de calitate
17. Mădălin Dogaru – Administrator șef facultate
18. Victor Drăgoi – Inginer
19. Bogdan Răescu – Asistent Marketing
20. Simona Nanu – Designer proiectant
21. Cătălina Jahn – Broker
22. Valerian Munteanu – Programator
23. Larissa Mihala – Manager vânzări
24. Adrian Borugă – Contabil șef
25. Alexandru Andrițoiu – Antreprenor
26. Adina Burghel – Psiholog
27. Ioan Sebastian Ardelean – Specialist în Politici Publice și Advocacy
28. Sorin Voinea – Programator
29. Victor Lujanschi – Inginer
30. Ionuț-Valentin Belgun – Inginer
31. Andrei Pechianu – Tehnician telecomunicații

LĂSAȚI UN MESAJ