„Ursul păcălit de vulpe” își așteaptă spectatorii de limba sârbă

106

70 de ani de activitate la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” și o nouă premieră artistică mult-așteptată în această zonă de multiculturalitate a Banatului: primul spectacol pentru copii într-o nouă limbă, cea sârbă.

Mâine dimineață, de la ora 10:00, are loc premierea spectacolului „Ursul păcălit de vulpe”, în limba sârbă, la Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin, din Timișoara. „Din energia specifică poporului sârb, prin intermediul actorilor, s-a transmis mult acestui spectacol. E o bucurie că am avut șansa să lucrez cu cei doi protagoniști, Marko Adzici și Olivera Iovanovici. În ajutorul lor vine actorul Robert Copoț, care le dă replica impecabil. Dorința noastră este ca spectatorii să privească cu plăcere și interes această poveste românească foarte cunoscută, iar spectacolul în limba sârbă să aibă tot atâtea reprezentații ca și varianta în limba română”, spune regizoarea spectacolului, Mariana Ivașcu.

Cum îl păcălește vulpea cea șireată pe urs ca să prindă pește? De ce are ursul un ciot de coadă? Sunt întrebări la care spectacolul are răspunsuri. Introduși în frigul iernii din pădure în mod amuzant, prin intermediul celor două bufnițe, copiii îi ajută pe actori să-și spună povestea. Întâmplările prilejuite de foamea în miez de iarnă a Domnului Urs și a
Cucoanei Vulpi le pun prietenia acestora la grea încercare, iar copiii pot să se bucure de un spectacol viu, actual, cu un mesaj pozitiv, susținut de muzica veselă compusă de Florin Grigoraș.

Dacă regia spectacolului e semnată de Mariana Ivașcu, scenografia a fost gândită de Vasile Lihor Laza și de Marina Nicolici. De adaptarea în limba sârbă a textului s-a ocupat Mimo Obradov, iar în postura de asistent regie îl găsim pe Marko Adzici.

Premiera se adresează celor mai mici copii, începând cu vârsta de 3 ani, iar spectacolul are o durată de 50 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ