Unul dintre cele mai moderne domenii schiabile din România va apărea în vestul ţării

94

Proiectul ce prevede dezvoltarea zonei schiabile Semenic a trecut încă un hop. După discuţii aprinse, consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat transmiterea în proprietatea oraşului Reşiţa a unui teren situat în comuna Văliug, anunţă agerpres.ro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca a declarat că din fericire a treia oară a fost cu noroc, ceea ce înseamnă că deocamdată nu mai există piedici în calea acestui proiect care va aduce până la 6.000 de turişti în weekend şi va genera un profit mediu anual între 3 şi 4 milioane de euro.

„Mă bucur că a trecut şi proiectul cu Semenicul. Nu îmi pun întrebări de ce a trecut acuma şi de ce nu am trecut de două ori până acuma. Important este că mergem înainte. Primăria Reşiţa este pe procedură de licitare pentru proiectul tehnic, pentru care există finanţare bugetată de către municipalitate şi lucrările de execuţie cu clauză suspensivă până în momentul în care se vor identifica surse de finanţare şi aşa cum a prezentat primarul Ioan Popa, le-a identificat şi se merge pe direcţia asta. Oricum pot să vă spun că în acest an, schiorii vor înţelege ce mare pas a făcut zona Semenic prin aceste pârtii, foarte frumoase, foarte bine poziţionate, cu lungimi între 4 şi 6 kilometri, din păcate anul acesta doar cu autocarul sau maşinile personale”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca.

Conform aceleiaşi surse, pentru a se asigura că de data aceasta, terenul în suprafaţă de 1,3 hectare va ajunge în domeniul public al oraşului Reşiţa, primarul Ioan Popa a participat la şedinţă şi le-a explicat aleşilor că mai există şi varianta ca acest teren să fie evaluat de ANEVAR, iar municipalitatea să îl cumpere, dar atunci nu ar mai exista parteneriatul dintre Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Reşiţa.

Primarul Reşiţei, Ioan Popa a declarat că a fost deja scoasă la licitaţie instalarea telegondolei şi instalaţiei de zăpadă artificială. Între timp, municipalitatea a efectuat în regie proprie amenajarea şi înnierbarea pârtiilor, iar iubitorii sporturilor de iarnă vor putea să schieze pe ele, chiar din acest sezon.

„Amenajarea şi înnierbarea pârtiilor, o lucrare în valoare de 3,6 milioane de euro pe care noi o executăm în regie proprie cu Primăria Reşiţa, cu undeva între 350.000 şi 400.000 de euro. Deci doar pe acest element am făcut o economie de peste 3 milioane de euro. Având în vedere că nu vom obţine toţi banii ca finanţare europeană, va trebui să luăm şi un credit bancar, sunt interesat ca sumele care se vor plăti să fie unele cât mai mici cu putinţă şi se optimizăm cât mai mult costurile.

Am avut discuţii la Agenţia de Dezvoltare Vest şi va fi finanţat acest proiect care mai are de acoperit circa 35-36 milioane de euro, parţial cu 10 milioane de euro din fondurile de turism, urmând ca pentru celelalte 25 milioane de euro, Primăria Reşiţa să angajeze un credit BERD sau Banca Mondială pe următorii 20 de ani, credit ce va fi achitat din veniturile generate de domeniul schiabil”, a spus Ioan Popa, edilul-şef al Reşiţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.