Unul dintre cei mai bogaţi români deschide la Timișoara un hotel de lanț internațional

1843

Unul dintre cei mai bogaţi români s-a asociat cu un mare operator hotelier European pentru a deschide un nou hotel în acest oraş din România.

Omul de afaceri timişorean Emil Cristescu, care alături de fratele său, Marius, administrează o avere estimată la 340-350 mil. euro, a semnat un contract de management pentru o perioadă iniţială de 15 ani cu Orbis Hotel Group, cel mai mare operator hotelier din Europa de Est şi partener strategic al AccorHotels, pentru primul hotel ibis din Timişoara.

Într-un interviu acordat recent revistei Capital, reprezentanţii Orbis au anunţat că îşi propun să ajungă la 14 hoteluri în România în următorii doi ani.

Hotelul nou construit, situat în vecinătatea centrului oraşului, va oferi 200 de camere şi apartamente, un restaurant, un bar, lounge, săli de conferinţă şi parcare proprie. Hotelul este programat să se deschidă în trimestrul patru din 2020 şi va fi dezvoltat de firma nou creată pentru acest proiect denumtă Hotel Development SA.

„Suntem bucuroşi să ne alăturăm grupului AccorHotels prin introducerea mărcii ibis pe piaţa din Timişoara, un brand cu design contemporan, spaţii sociale relaxante şi vibrante, care va completa oferta actuală pe piaţa hotelieră din Timişoara”, a declarat Emil Cristescu, unul dintre acţionarii companiei dezvoltatoare.

Creat în 1974, ibis este al patrulea cel mai mare lanţ hotelier din lume în categoria sa, cu peste 1.100 de hoteluri şi 145.000 de camere în 67 de ţări.

Grupul Orbis a fost foarte activ în Europa de Sud-Est de la intrarea în parteneriat exclusiv pentru regiune cu AccorHotels, în ianuarie 2015.

Fraţii Marius şi Emil Cristescu ocupă locul zece în ultima ediţie a Top 300 Capital cei mai bogaţi români cu o avere în scădere estimată la 340-350 mil. euro.

sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ