20.1 C
Timișoara
luni 26 februarie 2024

Universitatea Politehnica Timișoara a lansat vinilul „O sută de ani”, al formației RockIng, constituită din absolvenți celebri

Sala Senatului Universității Politehnica Timișoara a găzduit miercuri, 20 decembrie 2023, lansarea vinilului single „O sută de ani”, al formației RockIng, cu doar câteva ore înainte ca aceasta să susțină primul său concert live, pe scena din Piața Victoriei, în cadrul manifestării „Rock for Revolution”, organizată de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara. La eveniment au participat toți membrii formației, care au acordat și autografe cu această ocazie.

„Mă bucur să fim aici, împreună. E vorba de un proiect care a început în mandatul fostului rector, dar pe care l-am sprijinit și care, în 2020, a constituit unul dintre momentele importante ale aniversării Centenarului Politehnicii. Acum, în contextul anului viitor, an în care sărbătorim 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai Politehnicii, să avem o formație din nume sonore ale muzicii din România, cred că e foarte important, mai ales că venim și într-un final de an de Capitală Culturală Europeană, în care Politehnica a fost unul dintre pilonii principali. Am avut teatru care s-a jucat în halele Politehnicii, avem MV Sci Art, avem muzică, avem Festivalul de Literatură, cu absolvenți ai Politehnicii implicați, dar nu numai. Mă bucură foarte mult să fim din nou împreună, într-un moment frumos, de final de an”, a declarat rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan.

Pentru a celebra Centenarul Universității Politehnica Timișoara, în urmă cu mai bine de trei ani, o serie de muzicieni de calibru din formații care au făcut istorie în domeniul muzicii, toți absolvenți ai UPT, s-au reunit pentru a forma o super-formație – RockIng – ce a susținut un concert dedicat aniversării celor 100 de ani de la înființarea celei mai vechi instituții de învățământ superior din Timișoara. Din păcate, din cauza pandemiei, concertul a fost difuzat doar online.
Din grup fac parte absolvenți celebri ai instituției de învățământ superior, fiecare având câte o carieră prestigioasă: Mircea Baniciu – voce, chitară (Phoenix, Pasărea Colibri, Pasărea Rock); Călin Pop – voce, chitară (Celelalte Cuvinte); Tiberiu Bako – bass (Cargo, Pro Musica); Teodor Pop – claviaturi (Jazzybit); Valentin Potra – baterie (Abra, Blazzaj, Impact, Arca), Octavian Horvath (Implant Pentru Refuz).

Proiectul, coordonat de realizatorul muzical Bogdan Puriș, și el absolvent al UPT, a presupus pregătirea și interpretarea pe scenă a 15 hituri celebre ale grupurilor în care au cântat membrii formației, plus o piesă nouă, „100 de ani”, dedicată Centenarului UPT.
Versurile noii piese sunt compuse de un alt absolvent al Politehnicii timișorene, poetul și scriitorul Robert Șerban. Versurile adiționale sunt semnate de Octavian Horvath.
Videoclipul a fost realizat de Ovidiu Novac, și el absolvent al UPT, la fel ca și inginerul de sunet, Uțu Pascu.
Editat în condiții grafice excelente, cu o copertă sugestivă, având pe verso imaginea formației și componența – cu fiecare membru având specificată facultatea din cadrul UPT și anul absolvirii – vinilul „O sută de ani” reprezintă suportul exclusivist meritat de melodia dedicată UPT, de componența stelară care a realizat melodia.

Vinilul și coperta au fost fabricate în Germania, după materialul audio și grafica furnizate de la Timișoara. Fața A este ocupată de melodia cântată vocal (de Mircea Baniciu, Călin Pop și Octavian Horvath) iar fața B conține varianta instrumentală a aceleiași compoziții.
Producția vinilului s-a realizat cu sprijinul Campus Creativ UPT, parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Discul este distribuit de UPT în scopuri promoționale.

Videoclipul piesei „O sută de ani” poate fi vizionat AICI:

Alte subiecte :

Lucrări la rețelele Aquatim

Miercuri, 28 februarie, între orele 8-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Crivaia. Lucrările fac...

Rețelele de apă și canalizare din Timișoara – prioritatea Aquatim

Pentru că ne dorim ca locuitorii Timișoarei să fie informați cu privire la progresul lucrărilor realizate de Aquatim din fonduri europene,...

Citește și :