Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul admiterii. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi?

326

În atenția candidațiilor care doresc să urmeze un ciclu de licență, Universitatea Politehnica Timișoara organizează în intervalul 18-26 iulie 2016 concursul de admitere pentru ciclul de licență. UPT pune la dispoziția doritorilor 56 de specializări, oferite de cele 10 facultăți ale sale, din Timișoara și Hunedoara. Admiterea se face pe baza probelor de verificare a cunoștințelor și abilităților sau pe bază de dosare, în funcție de specializarea dorită.
Oferta anului universitar 2016-2017 cuprinde 2200 locuri fără taxă și peste 1000 de locuri cu taxă.
Candidații se pot înscrie în perioada amintită, online sau la sediile facultății. Pentru facultățile care organizează probe de verificare a cunoștințelor (Automatică și Calculatoare, Electronică și Telecomunicații, Arhitectură și Urbanism), înscrierea se va face doar până în 23 iulie, urmând ca proba să aibă loc marți, 26 iulie. Rezultatele se vor afișa în intervalul 27-30 iulie, în 3 rânduri de confirmări, la fiecare dintre sediile facultăților UPT. Mai mult detalii pot fi accesate pe site-ul UPT, la secțiunea Admitere.
UPT se numără printre puținele univerisități din țară care oferă cazare tuturor studenților săi, cu predilecție celor care nu sunt din Timiș. Studenții au puse la dispoziție 16 cămine, cu peste 5000 de locuri de cazare. Servirea mesei se poate face în restaurantele studențești, la prețuri rezonabile. Studenții UPT își pot desfășura orele de educație fizică și activități recreative în cadrul a două baze sportive cu dotări de ultimă oră, precum: două bazine de înot semiolimpice, unul acoperit și unul descoperit; terenuri de fotbal, acoperite și descoperite, tenis, volei, handbal, pistă pentru atletism; săli de fitness și forță. Accesul candidațiilor din interiorul facultății este gratuit. Totodată studenții universității beneficiază de acces gratuit și la noua bibliotecă, dotată cu tehnologie de ultimă generație și spații proiectate pentru nevoile candidaților: studiu individual sau în grup, ședințe de lucru internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.