Universitatea de Vest din Timișoara a premiat excelența, la Gala Premiilor UVT

479

Sfârșitul fiecărui an aduce sute de premii în cadrul instituțiilor de prestigiu din Timișoara. Atât elevii, studenții, dar și cadrele didactice sunt premiate pentru realizările excepționale pe parcursul anilor de studiu. Universitatea de Vest din Timișoara a ajuns la cea de a doua ediție a Galei Premiilor, festivitate dedicată profesorilor și studenților, într-o atmosferă de gală.

Consecventă tradiției sale de recunoaștere a valorilor și performanțelor academice, UVT își reconfirmă, și în acest an, calitatea de reper pentru societatea locală, regională și națională în ceea ce privește aprecierea eforturilor depuse de membrii săi la dezvoltarea comunității academice și la realizarea misiunii Universității de Vest din Timișoara.

Evenimentul și-a propus să continue premierea excelenței, marcând o nouă etapă în recunoașterea performanțelor academice. Gala a avut loc în seara zilei de 6 decembrie, fiind găzduită de Opera Română din Timișoara.

Premiile reflectă rezultatele deosebite obținute de membrii comunității academice a UVT pe tărâmul științelor, artelor și sportului, precum și serviciile aduse universității de alte persoane sau instituții. Astfel, s-au acordat 10 distincții, dintre care șase sunt pentru diferite domenii ale științelor, artelor și sportului, două premii pentru contribuția la implementarea politicilor Universității de Vest și două pentru contribuția la creșterea prestigiului UVT în plan național și internațional. Acestea poartă numele unor personalități care au marcat istoria Universității, contribuind la dezvoltarea culturii academice în partea de vest a țării.

Câștigătorii din acest an sunt:

1. Premiul „Mircea ZĂGĂNESCU” pentru Științele Naturii
Conf. dr. Mihai Putz

2. Premiul „Mihail GHERMĂNESCU” pentru Matematică și Informatică
Conf. dr. Gabriel Istrate

3. Premiul „Gabriela COLŢESCU” pentru Științe Sociale și Politice
Lect. dr. Emanuel Copilaș

4. Premiul „Dumitru MAREŞ” pentru Drept și Științe Economice
Prof. dr. Mihai Mutașcu

5. Premiul „Eugen TODORAN” pentru Științe Umaniste
Conf. dr. Cristina Chevereșan

6. Premiul „Cornel BALIŢA” pentru Arte și Sport
Conf. dr. Adrian Nagel

7. Premiul „Studentul Anului”
Astrid Maria Bolea, Facultatea de Drept

8. Premiul „Ioan CUREA” pentru Activitatea desfășurată în UVT
Leposava Tornoreanu, Departamentul de Resurse Umane – UVT

9. Premiul „Sever BOCU” pentru Implicare Civică și Socială
Simona Neumann, director executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană

10. Premiul „Alumnus”
Vekas Ladislau, absolvent al Facultății de Fizică, promoția 1968, membru corespondent al Academiei Române

În contextul în care evenimentul și-a propus atât celebrarea prezentului și viitorului, cât și a trecutului, au fost premiați și profesorii seniori ai Universității care au susținut prelegeri în cadrul „Conferințelor Seniorilor” desfășurate de instituție, pentru aportul lor în creșterea valorii academice, didactice și de cercetare în comunitate.

„O universitate se clădește cu oameni valoroși, iar UVT face performanță prin specialiștii săi. Îi încurajăm să se angajeze cât mai mult în activitatea lor administrativă, didactică și de cercetare. În plus, dezvoltăm la Universitate o cultură organizațională care să aibă în mijloc principiul muncii în echipă. Este cheia succesului în orice instituție, cu atât mai mult într-un context academic, unde domeniile de activitate sunt dintre cele mai diverse. O comunitate puternică are obligația să premieze performanța oamenilor săi”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Atmosfera de gală a fost întregită de către maeștrii de la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității. Momentele muzicale deosebite din cadrul spectacolului au acompaniat intervalele în care membrii comunității academice a UVT și partenerii instituției au fost premiați pentru activitatea lor. Programul artistic a fost pus în scenă în întregime de către studenții și profesorii facultății.

LĂSAȚI UN MESAJ