24.4 C
Timișoara
joi 13 iunie 2024

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara va începe cel de-al doilea semestru cu prezența fizică a studenților

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara a anunțat că cel de-al doilea semestru va începe on-site, cu prezența studenților.

Potrivit unui anunț al Universității, acest lucru este posibil datorită faptului că atât profesorii, cât și studenții și cadrele auxiliare, se află în plin proces de vaccinare împotriva COVID-19.

“Primii 100 de studenți ai universității au început să fie vaccinați, atât în Timișoara, cât și în alte localități în care aceștia își au domiciliul”, se arată în anunțul UMF „Victor Babeș“ din Timișoara.

Prof.univ.dr. Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, a declarat că dacă cursurile vor putea fi ține on-site sau online, în funcție de condițiile epidemiologice, lucrările practice “vrem să le desfășurăm strict on-site, adică față în față”.

“Avem aproape un an în care școala s-a desfășurat aproape exclusiv online. Deja este destul de mult, și considerăm că, începând cu 15 februarie, va trebui să reluăm activitatea didactică, evident, păstrând în continuare reglementările de precauție în vigoare, dar faptul că marea majoritate a cadrelor și studenților va fi vaccinată, cred că va permite acest fapt. Cursurile se vor putea ține on-site sau online, în funcție de condițiile epidemiologice, lucrările practice vrem să le desfășurăm strict on-site, adică față în față. Vom avea o siguranță atât a cadrelor didactice, cât și a studenților, pentru că în momentul în care ești vaccinat, peste 95% vor avea anticorpi și vor deveni imuni la această afecțiune”, a declarat rectorul UMF „Victor Babeș” Timișoara.

La rândul său, conf. univ. dr. Bogdan Timar, decanul Facultății de Medicină, estimează că săptămâna viitoare, în jurul zilei de marți, va fi vaccinat tot corpul studenților care dorește să fie vaccinat.

“Este un lucru deosebit de important deoarece ne generează premisa unui rapel cu o săptămână înainte de începerea semestrului al doilea al anului universitare. Lucrul acesta este deosebit de important pentru că în momentul în care va trece această săptămână de la rapel, vom putea începe inclusiv on-site anul universitar, un lucru atât de așteptat atât de noi, cât și de către studenții noștri”, a afirmat decanul Facultății de Medicină.
Continuarea și video pe sanatateatv.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :