Uniunea Salvați România – Filiala Timiș solidară cu manifestanții de la Timișoara

207

Noii politicieni înregimentați în rândurile USR Timiș dau dovadă că vor să facă un alt gen de politică și continuă să fie în opoziție, prin toate mijloacele, față de Ordonanțele de Urgență privind modificarea Codului Penal și a Codului de procedură penală adoptate de Guvernul Grindeanu.

USR Timiș a emis în cursul după amiezii un comunicat de presă, de solidaritate cu manifestanții de la Timișoara, pe care îl redăm în cele ce urmează: ”Partidul Uniunea Salvați România Filiala Timiș își manifestă solidaritatea cu cetățenii Timișoarei și ai județului Timiș care, în semn de protest față de conținutul OUG nr.13/2017 de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, protestează pașnic în Piața Operei din Timișoara.

Indiferența și sfidarea cu care președintele PSD Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu tratează revendicările românilor au fost evidente inclusiv la conferința de presă susținută ieri (2 februarie a.c.), când aceștia au reiterat practic faptul că nu intenționează să retragă ordonanța aflată în discuție. Față de această atitudine de dispreț la adresa sutelor de mii de români care au ieșit în ultimele zile în stradă, echipa USR Timiș înțelege să își manifeste nemulțumirea, inclusiv prin reprezentanții noștri care s-au deplasat deja la București, pentru a participa acolo la protestele masive ce vor avea loc în aceste zile decisive pentru apărarea democrației și statului de drept din România.

OUG nr.13/2017 este un act rușinos și profund condamnabil, ale cărui implicații pentru evoluția viitoare a României s-ar putea dovedi dezastruoase. Cele petrecute în ședința de Guvern de la începutul acestei săptămâni reprezintă, în fapt, semnalul unui regres democratic ce ridică semne de întrebare în ochii tuturor cetățenilor onești ai acestei țări și stârnesc îndoieli grave partenerilor noștri externi cu privire la seriozitatea și capacitatea actualilor factori politici de decizie de a respecta angajamentele strategice asumate de România.

Aceste prejudicii imense aduse țării noastre ar putea fi reparate, în al treisprezecelea ceas, doar dacă, analizând decizia adoptată în termeni de consecințe, premierul Sorin Grindeanu ar hotărî să abroge această ordonanță prin care cabinetul său s-a lăsat pus în slujba unor grupuri infracționale și de interese ce activează în sânul PSD, în loc să lucreze în interesul românilor

Echipa Uniunii Salvați România Filiala Timiș îi solicită premierului Sorin Grindeanu să dea dovadă de verticalitate și responsabilitate și să abroge cât mai grabnic acest document sfidător. În calitatea sa actuală de Prim Ministru al României, domnul Sorin Grindeanu are de îndeplinit și o datorie de onoare față de Banat – regiunea sa natală, și, mai presus de aceasta, față de timișeni, în slujba cărora s-a aflat câteva luni ca președinte al Consiliului Județean Timiș. Asumarea obedientă de către acesta a unui rol de unealtă constrânsă să servească exclusiv intereselor președintelui PSD Liviu Dragnea este inacceptabilă, umilitoare și degradantă, iar perpetuarea acestei stări de fapt îl va costa pe actualul premier un imens preț politic și de imagine și, din perspectivă istorică, inclusiv modul în care numele său va fi reflectat: drept acela al unei persona non grata care a întinat valorile Timișoarei.

USR Timiș face apel pe această cale și la toți membrii organizațiilor PSD și ALDE din Timișoara și din județul Timiș, pe care îi îndemnăm să analizeze implicațiile pentru România ale acestei OUG și să reacționeze cu responsabilitate și conștiință civică, transmițând factorilor politici de decizie un mesaj ferm de respingere a prevederilor sale. O eventuală decizie a Guvernului de a nu retrage în timp util OUG nr. 13/2017 ar însemna nu doar predarea României pe mâna unor indivizi lipsiți de scrupule și exersați în delapidarea de fonduri publice, ci și începutul instaurării unui regim profund corupt și autoritar pe care, fără nicio urmă de îndoială, toți cetățenii corecți și demni ai acestei țări îl vor percepe și sancționa în consecință.

Semnează, Echipa Uniunea Salvați România Filiala Timiș”

LĂSAȚI UN MESAJ