Uniunea Europeană decontează reabilitarea colonadei din Buziaș

389

Investițiile autorităților locale sunt recompensate de Uniunea Europeană. Ultimul exemplu vine de la Buziaș.

Administrația primește înapoi fondurile cheltuite pentru reabilitarea colonadei istorice din parcul central al orașului.

”Azi (n.r. joi), la sediul ADR Vest, am semnat contractul reprezentând acordarea finanțării nerambursabile, din Fonduri Europene, pentru “Consolidarea si restaurarea Colonadei “, în valoare de 5.702.775,40 Lei! Practic, am recuperat investiția făcută din fonduri proprii, fiind cel de al 3-lea proiect semnat, finanțat pe Programul Operațional Regional- din fonduri europene”, a transmis primarul Buziașului, Sorin Munteanu.

Colonada a fost reabilitată în anul 2017 cu peste 5 milioane de lei. Aceasta este unică în Europa de Vest și în România. Colonada din Buziaş a fost construită în 1875, la cererea împăratului Franz Josef ca un un cadou pentru soţia acestuia, împărăteasa Sisi, care vizita adesea Buziaşul tocmai pentru a se plimba prin parcul din centrul staţiunii. Colonada a fost gândită ca o alee acoperită, construită din lemn, care făcea legătura între Izvorul Iosif, Hotel Bazar, Izvorul Mihai, Hotelul Grand, Cazinoul şi Baia Phoenix.

LĂSAȚI UN MESAJ