Unitatea mobilă de Terapie Intensivă trimisă la Galaţi luna trecută, transferată la Timişoara din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19

  97

  Autorităţile au luat decizia ca unitatea mobilă de Terapie Intensivă trimisă la Galaţi luna trecută, în urma unei vizite în judeţ a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să fie mutată la Timişoara. Potrivit unei informări a autorităţilor din Galaţi, mutarea secţiei mobile de terapie intensivă a fost decisă de Guvern, după ce cazurile de coronavirus au crescut în vestul ţării.

  „Ca urmare a creşterii accelerate a cazurilor critice ce au nevoie de asistenţă medicală în terapie intensivă în zona de vest a ţării, Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei a decis mutarea unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” din Galaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara.”, se arată într o informare a Prefecturii Galaţi.

  Repartizarea unităţii mobile ATI a fost făcută în condiţiile în care solicitarea menţiona necesitatea detaşării acestui dispozitiv medical ca urmare a creşterii alarmante a numărului de infectări şi a depăşirii capacităţii de internare a pacienţilor critici în sectiile de terapie intensivă.

  ”Am cerut, ni s-a aprobat și în cursul nopții va sosi de la Galați o unitate ATI mobilă pe care o vom pune în funcțiune în cel mai scurt timp. Ne gândim și la posibilitatea redeschiderii acestei zone roșii, fie în cadrul clădirii de Ortopedie, fie în cadrul clădirii Casa Austria pentru a putea ajuta colegii noștri care se luptă cu coronavirus și a nu trata doar cazurile cele mai dificile și cele care au nevoie de intervenție chirurgicală și pentru a ajuta și pe partea de cazuri moderate și chiar ușoare”, a declarant as. univ. dr. Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.
  În Timișoara mai există o astfel de unitate mobilă. Ea este amplasată în curtea Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, unitatea sanitară din prima linie în lupta cu pandemia.

  LĂSAȚI UN MESAJ