Unii timișeni încă au probleme cu energie electrică, după furtuna din 17 septembrie

161

Încă există probleme cu alimentarea energiei electrice, la o lună de la furtuna care a lovit vestul ţării. Asta, deoarece chiar şi în Timişoara mai există străzi unde nu funcţionează iluminatul stradal, dar sunt situaţii critice şi în alte localităţi şi judeţene. Prefecţii din 4 judeţe s-au întâlnit cu reprezentamnţii Enel pentru a găsi soluţii.

„Problemele în realimentarea cu energie electrică în urma furtunii de luna trecută au determinat prefecții județelor Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin să convoace, astăzi la Instituția Prefectului Județul Timiș, o întâlnire de lucru cu conducerea ENEL Distribuție Banat, pentru a găsi soluții pentru ca, în eventualele situații de urgență, să nu se mai înregistreze întârzieri în reluarea furnizării electrice, ca la evenimentul din luna septembrie”, transmite Prefectura Timiş.

La întâlnire au participat doamna Eva-Georgeta Andreaș, prefectul județului Timiș, doamna Florentina Hogea, prefectul județului Arad, domnul Fabius Tiberiu Kiszely, prefectul județului Hunedoara, reprezentanți ai Instituției Prefectului Județul Caraș – Severin și, din partea Enel, domnul Allella Mario, director Regiunea Banat, Moica Afilon, director Regiunea Banat, Koenig Adriana, șef serviciu Regiunea Banat, Ticula Eugen, inginer șef Regiunea Banat, Ciobanu Nicolae, inginer șef zona Deva, Popp Adrian, inginer șef zona Timiș – Caraș Severin, Oprea Gheorghe, inginer șef întreținere tensiune înaltă zona Timiș – Caraș Severin.

Companiei de furnizare a energiei electrice i s-a reproşat faptul că a intervenit greu după furtună, nu au fost suficiente echipe în teren şi nu s-a reuşit realimentarea totală cu energie elecrtică nici până acum .

„Reprezentanții ENEL au recunoscut problemele de comunicare și au evidențiat problemele cu care se confruntă, privind defrișările copacilor care afectează cablurile de curent, dar și alte probleme legate de avize și de lucrări stradale”, mai spun reprezentanţii Prefecturii Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ