Unici! Timișoara Saracens s-a calificat, în premieră, în grupele Challenge Cup

235

Performanța extraordinară pentru campioana României, care devine primul club românesc ce va evolua în grupele Challenge Cup. SCM Timișoara Saracens a eliminat puternica Calvisano cu scorul general de 61-40 în barajul competiției.

Rugbiștii timișoreni și-au demonstrat valoarea în barajul cu Rugby Calvisano și și-au câștigat biletele pentru grupele Challenge Cup. Campioana României a învins în ambele manșe campioana Italiei și merge în premieră în competiția europeană.

Returul din Italia s-a reluat de la 36-23 pentru băieții din Ronaț, roș-negrii având de apărat un +13 important. Vali Calafeteanu a deschis scorul în primele minute dintr-o lovitură de pedeapsă. Colegul său de la echipa națională, Florin Vlaicu, a egalat pentru italieni după 15 minute. Până la pauză oaspeții au mai marcat o dată prin același procedeu semnat de Calafeteanu. Demi-ul lui Saracens ratase în prealabil alte două penalități astfel că la cabine s-a intrat 3-6.

Gazdele au început mai decis partea a doua și au marcat un eseu transformat prin același Vlaicu. Calvisano a ratat apoi o penalitate înainte ca Saracens să puncteze primul eseu prin Drenceanu, iar Calafeteanu a transfrmat pentru 13-10. Cea de-a doua încercare a oaspeților a fost reușită de căpitanul Stelian Burcea și transformată de Calafeteanu.

La 10-20 italienii au marcat un nou eseu și o transformare a lui Vlaicu, dar eseul lui Sefanaia a adus liniștea în teren. Calafeteanu a ratat transformarea, însă s-a revanșat câteva minute mai târziu cu o lovitură de pedeapsă cu care avea să stabilească scorul final: 28-17!

Pentru trupa antrenată de Grainger Heikell acesta este primul obiectiv al sezonului îndeplinit. Bănățenii trebuie să pregătească cât se poate mai bine pentru meciurile din toamnă din grupele Challenge Cup.

LĂSAȚI UN MESAJ