Ungaria trimite armata la frontiera românească

1512

Guvernul maghiar a anunţat că pregăteşte o linie de apărare la graniţa cu România. Premierul ungar Viktor Orban a cerut consolidarea măsurilor de securizare a granițelor Ungariei în contextul afluxului de migranți către Europa.

Asta după ce, anul trecut, pe toată lungimea graniţei cu Serbia, autorităţile maghiare au rdicat un gard de sârmă ghimpată pentru a-i opri pe migranţi să ajungă în Ungaria.

”Noi unități de trupe au fost trimise la graniță, poliția este în așteptare în districtele Bacs-Kiskun și Csongrad, iar miniștrii apărării și de interne au primit dispoziții să facă pregătiri pentru construirea unei linii de apărare de-a lungul graniței Ungariei cu România. Dacă trebuie, ne vom apăra granița pe întreaga sa lungime, din Slovenia până în Ucraina”, a spus Viktor Orban, șeful executivului ungar.

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a anunțat că peste 100.000 de imigranți și refugiați au ajuns de la începutul anului în Grecia și Italia. Un număr de 413 imigranți și refugiați și-au pierdut viața în aceeași perioadă, „ruta pe care se înregistrează cele mai mult victime fiind în continuare cea din estul Mediteranei, dintre Turcia și Grecia, unde au fost contabilizate 321 de decese”, a precizat OIM. Alte 92 de decese au fost înregistrate pe ruta din centrul Mediteranei, pe unde imigranții și refugiații încearcă să ajungă dinspre nordul Africii în Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ