Ungaria se mișcă rapid. A comandat 5 milioane de doze de vaccin, în cadrul schemei UE

49

Ungaria a comandat aproape 5 milioane de doze de vaccin contra noului coronavirus în cadrul schemei UE de furnizare a potențialelor vaciinuri anti-Covid, a declarat premierul Viktor Orban la radioul public, potrivit Reuters.

Ungaria are o populație de aproape 10 milioane de locuitori. Amintim că executivul european vrea să încheie acorduri cu șase companii sau consorții farma pentru achiziționare în avans de vaccinuri promițătoare.

De asemenea, Orban a declarat că Ungaria a făcut schimbările necesare în sectorul sanitar pentru a creşte şansele unei „apărări aproape perfecte împotriva pandemiei” în cazul unui al doilea val, subliniind că i-a dat instrucţiuni clare ministrului responsabil cu sănătatea să furnizeze o opinie profesională precisă cu privire la primul vaccin anticoronavirus ce urmează să fie lansat, potrivit MTI și Agerpres.

Premierul ungar a făcut apel pe de altă parte la persoanele care manifestă simptome de COVID-19 să se autoizoleze, subliniind că nicio formă de apărare împotriva virusului nu poate avea succes fără participarea benevolă a publicului.

Calitatea răspunsului unei ţări la virus ţine nu atât de măsurile luate de guvern, cât de nivelul de inteligenţă al ţării, a comentat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ