Deși retrasă din toate competițiile, ACS Agroland Timișoara obține un prim succes în instanță, împotriva Federației Române de Volei

34
La mai bine de un an și jumătate de la retragerea din toate competițiile de volei, ACS Agroland Timișoara obține un prim succes în instanță împotriva Federației Române de Volei. 
Clubul bănățean a reclamat faptul că nu s-a respectat regulamentul în ceea ce privește convocarea membrilor afiliați pentru Adunarea Generală din 28 martie 2019, așa încât toate deciziile care s-au luat acolo au devenit nule. Sentința nu e definitivă, forul condus de Gheorghe Vișan având drept de apel în termen de 30 de zile.
În amintita ședință, s-au modificat și completat mai multe articole din statutul federației. Una dintre schimbările importante prevede faptul că orice pretendent la o funcție aleasă trebuie să aibă o activitate de minimum 10 ani în structurile federației.

„Este încă o hotărâre aberantă, luată de această Adunare Generală. Nu pot să cred că în ziua de azi, într-o lume în care poți să găsești oameni tineri capabili, aceștia trebuie să demonstreze că au făcut parte din structurile FRV în ultimii 10 ani. Cum explici acest lucru unui tânăr sportiv? Poate că am făcut parte doar doi sau trei ani, și nu vorbesc aici de Horia Cardoș. Un manager bun nu trebuie să fie îmbătrânit într-un domeniu ca să producă rezultate bune. Îngrădirile de acest fel fac parte dintr-o lume apusă. Așa cum am zis, este simptomatic pentru modul de gândire al unui președinte învechit, atât în metodă, cât și în comportament.  Urmează vacanța judecătorească și cred că avocații Federației vor profita de termenul de 30 zile, tocmai ca să întârzie o decizie care, din punctul meu de vedere, va fi tot împotriva FRV.

Dacă un dosar va fi respins fiindcă nu îndeplinește această condiție de vechime de 10 ani, cred că vor apărea niște complicații juridice extrem de importante. Moral, Federația nu ar trebui să țină cont de această prevedere, care în primă instanță a fost declarată nulă.”, a spus Horia Cardoș (foto), conducătorul fostei grupări timișorene de volei.

Următoarea Adunare Generală de Alegeri este programată la 30 septembrie 2020, iar Horia Cardoș spune că ar fi o greșeală dacă vor fi respinse candidaturi în baza Statutului modificat, după sentința Tribunalului București, la care Federația poate face apel în termen de 30 zile. Vă reamintim, UVT Agroland s-a retras din voleiul românesc în decembrie 2018, în principal din cauza modului în care clubul era tratat de federația de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ