Ungaria intră în carantină totală. Toate spitalele vor avea comandanți militari în uniformă

5398

Ungaria va impune restricţii de deplasare a cetăţenilor în afara locuinţelor lor în perioada 28 martie – 11 aprilie, pentru a se limita răspândirea coronavirusului, a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orban la postul public de radio, transmite Reuters. Orban a mai spus că se așteaptă ca vârful epidemiei să fie atins în iunie sau iulie.

Locuitorii vor putea ieşi din case doar pentru a merge la lucru sau pentru necesităţi esenţiale. Între orele 09:00-12:00, în magazinele alimentare şi farmacii va fi permis accesul doar pentru persoanele de peste 65 de ani.

Orban a anunţat, totodată, că începând de luni dimineaţă, că spitalele din Ungaria vor avea, de luni, comandanți militari în uniformă. Decziile medicale le vor lua medicii, a precizat el, comandanții militari având rolul de a supraveghea respectarea reglementărilor epidemiologice şi a disponibilităţii stocurilor de materiale necesare, respectiv de a sigura gestionarea continuă, fără întreruperi, a resurselor umane.

Ungaria a înregistrat 300 de cazuri de infecții și 10 decese. Orban a precizat însă că numărul real de îmbolnăviri este, cel mai probabil, mult mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ