Ungaria cere explicaţii României după ce un lider extremist Jobbik, care avea interdicţie de intrare în ţară, a fost oprit la frontieră

861

Ministerul ungar de Externe a solicitat, miercuri, explicaţii din partea Guvernului de la Bucureşti în legătură cu interdicţia de intrare pe teritoriul României impusă lui Istvan Szavay, vicepreşedintele mişcării ultranaţionaliste ungare Jobbik.

Ministerul ungar de Externe cere explicaţii din partea Bucureştiului în legătură cu interdicţia de călătorie care îl vizează pe Istvan Szavay.

Deputatul Istvan Szavay urma să efectueze marţi o vizită în România pentru a participa la manifestări organizate de comunitatea etnicilor maghiari.

Însă, potrivit MTI, Istvan Szavay a fost oprit la frontieră, fiind informat că are interdicţie de a intra pe teritoriul României timp de trei ani.

Istvan Szavay a mai avut o interdicţie de intrare în România care expirase de circa un an, dar, cel mai probabil, măsura a fost prelungită.

Istvan Szavay şi un alt lider Jobbik sunt vizaţi de interdicţii din cauza exprimării unor idei extremiste care riscă să aducă atingere ordinii publice în România.

LĂSAȚI UN MESAJ