Foști și actuali șefi din Primăria Timișoarei vor ajunge curând pe mâna Justiției

3033

Aşa crede reputatul avocat timișorean Florin Kovacs, care susține că faptele pentru care aceștia ar putea suferi inclusiv condamnări penale, sunt extrem de grave.

În principiu, vorbim de un dosar prezumtiv de înaltă corupție, în care sunt implicați oameni din fosta conducere a Primăriei Timișoara, între care s-ar regăsi fostul primar Gheorghe Ciuhandu, secretarul Primăriei vreme de peste 20 de ani, Jean Cojocari, fostul șef al Direcției Patrimoniu, Nicușor Miuț, condamnat deja la închisoare cu executare într-o primă instanță în alt dosar, și alți funcționari din administrația orașului.

DNA București a preluat acest dosar încă de acum doi ani și a demarat cercetări aprofundate în legătură cu felul cel puțin dubios în care Primăria Timișoara a acordat, cu o larghețe vecină cu filantropia, diverse locuințe în baza Legii 112.

Printre cei care au primit astfel de case, fără să fi fost îndrituiți să intre în posesia lor (unele dintre ele extrem de spațioase și situate în zone centrale ale orașului) se regăsesc foști și actuali procurori, respectiv judecători, polițiști și chiar un fost șef al DNA Timișoara până acum un an, când şi-a dat demisia din această poziție!

florin-kovacsÎntr-o declarație făcută la emisiunea „Vocile Banatului” de la postul Digi 24 Timișoara, avocatul Florin Kovacs a precizat că speța este una complexă și în același timp construită după rețeta de succes din viața publică românească, de după 1990.

„Politicienii locali s-au aflat în toți acești ani într-o cârdășie perfectă cu oamenii influenți din justiție, poliție și din alte sfere de influență, pe principiul faimos că o mână spală pe alta! În acest fel, prin tot felul de cadouri și pomeni oferite unor procurori ori judecători, personajele cu putere de decizie din administrația și politica timișoreană au crezut – și multă vreme chiar așa s-a și întâmplat – că și-au asigurat protecția în fața legii. Acum regulile jocului s-au schimbat, spre uluiala și disperarea împricinaților” a explicat avocatul timișorean felul cum a funcționat, vreme de un sfert de veac, fenomenul cu iz urât mirositor de corupție instituționalizată din politica și administrația orașului.

Florin Kovacs a a ținut să avertizeze că dacă ancheta DNA București nu va fi finalizată la timp în dosarul infracțiunilor pe Legea 112, există și posibilitatea ca faptele consemnate în această speță să fie prescrise! „Acest lucru se va întâmpla, din ce știu eu, peste vreun an de zile, așa încât nu ne rămâne decât să sperăm că dosarul va ajunge rapid în instanță!” a concluzionat avocatul Florin Kovacs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.