Unde sunt copacii de pe Popa Şapcă? Timişorenii, nemulţumiţi de investiţie! VIDEO

2528

Un timişorean a realizat un videoclip care arată aspectul străzii Popa Şapcă înainte şi după începerea lucrărilor de modernizare. După cum Banatul azi v-a prezentat şi în trecut, strada va avea 4 benzi, în prezent fiind 3 disponibile. Dar locuitorii din zonă se plâng de faptul că nu se mai bucură de aceiași calitate a vieţii ca în trecut. Unul dintre motive: defrişarea copacilor.

Pentru a lărgi strada, muncitorii au scos toţi copacii practic de pe marginea drumului, din faţa caselor şi a blocurilor. În videoclip se vede clar cât de verde era şoseaua înainte, iar acum nu mai are niciun pom.

Potrivit studiului de fezabilitate, pe strada Popa Şapcă se vor amenaja peste 6.000 de metri pătraţi de spaţiu verde, dar numărul arborilor nu este specificat.

O altă nemulţumire a locuitorilor din zonă este faptul că traficul nu a scăzut, ci din contră. Un timişorean a întocmit şi o hartă a traficului din ultimul timp şi spune că a observat o aglomeraţie mai mare.

harta-popa-sapca

„În ultimele zile, după ce în ziar s-a anunțat că a fost pusă în funcțiune și a treia bandă, lucru care s-a întâmplat cam în același timp cu „pornirea” undei verzi, mă uit de câteva ori pe zi la traficul de acolo. Am constatat că dimineața devreme, până pe la 8-8.30, traficul pe benzile care duc spre centru este deosebit de greoi (probabil la primele ore vin țăranii la piață). Între 8.30 și 10, situația se înverzește puțin, pentru ca după aceea, până seara, liniile de pe hartă să devină din nou tot mai roșii pe măsură ce ne apropiem de Take Ionescu. Această situație s-a repetat de luni până astăzi și deoarece astăzi este vineri cred că traficul nu va fi mai fluent ci dimpotrivă, va fi și mai greoi. Toate aceste lucruri m-au convins că, la fel ca întotdeauna, am avut dreptate și că investiția a fost complet inutilă, calitatea vieții celor care locuiesc în acea zonă a fost mult diminuată fără a se obține în schimb vreun avantaj cât de mic”, a scris timişoreanul pe Facebook.

Lărgirea pasajului Popa Şapcă şi a străzii costă 24 de milioane de lei, bani proveniţi din bugetul local.

3 COMENTARII

  1. In zona Iulius Mall o sa se construiasca masiv. Daca nu se fac astfel de investitii nu vei ajunge acolo fiindca totul va fi blocat. Si nici cu trocariciul celui care a filmat nu se mai ajunge.

    • Erau mai importanti copacii! Dar se pare ca primarul este fan taiat copaci, cei din Piata Libertatii cu ce-l deranjau?
      Numarul de masini creste continuu, ce vom face, daramam si blocurile sa largim soseaua? Daca transportul in comun ar fi cum trebuie, sa circule des, in toate zonele, probabil multa lume ar renunta la masina. Dar cum sa stai in statie 15-25 min sa astepti autobuzul???

LĂSAȚI UN MESAJ