Unde se va presta muncă în folosul comunității în Timișoara în 2021

380

Timișorenii certați cu legea sau cei care primesc ajutor social din partea Primăriei vor presta muncă în folosul comunității și în 2021. Consilierii locali au pe masă un proiect care stabilește unde vor lucra cei care trebuie să facă asta.

Astfel, în cadrul Hoticultura, se va munci la măturat de alei sau de zăpadă, la adunat hărtii sau frunze. Aceleași oeprațiuni vor fi făcute și de cei repartizați la Salubrizare. Centrele sociale, cei care vor presta muncă în folosul comunictății se vor ocupa tot de curățenie. Vor mătura curțile, vor aduna frunze, gunoaie sau crengi. De asemenea, ”la solicitarea centrelor din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, persoanele care prestează lunar lucrările de interes local vor fi repartizate pentru efectuarea orelor de muncă în cadrul acestora”.

”Pentru sumele acordate ca ajutor social, conform prevederilor prezentei legi, una sau mai multe persoane majore apte de muncă, raportat la cuantumul ajutorului social din familia beneficiară, au obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, fără a se putea depăşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igienă a muncii”, aflăm din proiect.

Consiliul Local Timișoara se reunește în ședință, miercuri, 23 decembrie, la ora 16:00.

LĂSAȚI UN MESAJ