Unde se situează Dominic Fritz în dezbaterea legată de interzicerea hrănirii porumbeilor

105

Primarul Timișoarei și-a exprimat opinia legată de unul dintre subiectele intens dezbătute în ultima săptămână. Fritz susține proiectul inițiat de cei doi consilieri locali colegi de alianță, conform căruia hrănirea porumbeilor din zona centrală a Timișoarei ar trebui să fie interzisă, iar cei care nu respectă prevederile să fie amendați.

„E important să abordăm această discuție din perspectiva protecției animalelor. Acest aspect este prioritar. Am câteva nelămuriri, în sensul în care, să spunem, păsările dependente de mâncarea pe care unii timișoreni le-o dau de la McDonald’s sunt sau nu protejate… Îmi aduc aminte că, în școală, am mers cu o organizație pentru protecția animalelor la o grădină zoologică unde am învățat că nu e bine ca noi să hrănim păsările, tocmai pentru că ele știu bine să își procure hrana singure”, a spus primarul Timișoarei, care a adăugat că așteaptă cu interes dezbaterea locală pe această temă (lunea viitoare, la ora 17.00 – n.red.).

„Mă bucur că acest subiect va fi în dezbatere publică luni, pentru că tocmai acesta e motivul pentru care Consiliul Local supune la discuții astfel de inițiative. Vom ține cont și de ideile oamenilor, a specialiștilor și vom vedea ce se pretează”.

LĂSAȚI UN MESAJ