Un deputat USR PLUS propune vacanțe școlare decalate pe zone geografice

40

Vacanțe școlare decalate pe zone geografice și în funcție de anul de studiu – este propunerea legislativă a unui deputat USR-PLUS. În opinia lui Alin Stoica, proiectul ar ajuta industria turismului și ar îmbunătăți traficul în zonele intens vizitate. 

Proiectul de lege preia un model aplicat în multe țări europene, iar inițiatorul său susține că poate fi o soluție cu impact pozitiv asupra economiei naționale. Stoica propune împărțirea teritoriului pe zone geografice, iar fiecare regiune intră în vacanța inter-semestrială cu durata de o săptămână pe rând și fără suprapunere. Deputatul USR PLUS spune că așa ar fi stimulată creșterea turismului intern, ar fi eliminate blocajele din traficul rutier, dar și aglomerația din stațiuni.

Proiectul propune ca elevii de până la clasa a IV-a, cei de-a VIII-a și a XII-a să înceapă anul școlar în prima zi de luni a lunii septembrie, iar pentru clasele a V-a până la a VII-a inclusiv și a IX-a până la a XI-a inclusiv, în a treia zi de luni a lunii septembrie. 

Proiectul a fost semnat de mai mulți deputați USR-PLUS și a intrat în procedură legislativă la Camera Deputaților. Decizia finală va fi luată de Senat. 

sursa – digifm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ