Unde s-a ajuns?! Edilii unei localități din vestul țării vor să vopsească blana câinilor comunitari!

403

Poliția Locală din orașul Pecica a identificat o metodă neobișnuită pentru a rezolva problema câinilor vagabonzi, care, cred ei, sunt eliberați imediat după ce au fost capturați chiar de către firmele de ecarisaj.

Pe pagina de Facebook a Poliției locale, arădenii sunt informați că, după o discuție cu primarul din Pecica s-a decis vopsirea câinilor, astfel încât aceștia să fie recunoscuți dacă au mai fost sau nu capturați pe stradă.

”vom lua legătura cu primăriile din localitățile învecinate pentru a face o strategie comuncă, de informare reciprocă privind capturarea și transportul la adăpost a câinilor vagabonzi. Asta, pentru a împiedica firmele sau asociațiile să arunce câinii din nou pe străzi, după ce au fost capturați (și, mai ales, după ce li s-a plătit acest serviciu).
Totodată, vom „personaliza” fiecare captură, prin vopsea, ca să știm și noi dacă un câine a fost odată capturat și apoi lăsat, iarăși, liber.
Desigur, vă vom ține la curent cu tot ce vom face de acum înainte legat de acest subiect, inclusiv cu amănunte despre un proiect de înființare, în Pecica, a unui adăpost” scriu polițiștii locali pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ