Undă verde, numai cu viteză fixă

610

Sinconizarea semafoarelor din Timişoara este în toi şi primarul susţine că şoferii deja simt fluidizarea traficului. Cu toate acestea, vom putea să ne bucurăm de undă verde şi de decongestionarea rapidă a traficului abia de săptămâna viitoare, spune primarul Timişoarei.

Şoferii trebuie să fie atenţi însă, pentru că unda verde nu va putea fi prinsă decât dacă viteza maşinilor va fi constantă.

„Există două regimuri de lucru. Primul, cel  adaptiv, care are misiunea de a produce descărcări în trafic. Primind informaţii legate de numărul de maşini de la senzorii din asfalt, sistemul decide unde să lase mai mult verde pentru a se produce descărcarea. Acest mod de lucru nu asigură unda verde, dar optimizează descărcările. Şi cel de-al doilea se referă la unda verde pe viteză fixă de deplasare. Acesta este mai cunoscut, un mod de lucru mai clasic. Ca să ai undă verde, dacă ţi se spune că pe o anumită arteră viteza este de 50 km/h, trebuie să mergi cu 50 km/h şi atunci vei prinde undă verde pe acel traseu”, a explicat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Potrivit edilului şef, luni, 31 octombrie, sistemul va fi inaugurat. Astfel, de săptămâna viitoare, şoferii care respectă limita de viteză ar trebui să parcurgă distanţe lungi mult mai rapid. Autorităţile promit undă verde din centrul oraşului până în Calea Şagului sau Calea Aradului. De exemplu, de la Catedrală până la ieşirea spre Şag sau spre Calea Aradului.

LĂSAȚI UN MESAJ