Una dintre ”perlele” Banatului de Munte, O RUȘINE!

1037

Un loc, altădată minunat, din inima Munților Semenic, un mic paradis al Banatului de Munte cum era caracterizat de oamenii locului și de turiștii care meregeau frecvent acolo, a ajuns o rușine. Stațiunea Trei Ape, căci despre ea vorbesc, a rămas doar cu numele. În rest, Dumnezeu cu mila!

Dintr-un mic paradis al Munților Semenic, stațiunea Trei Ape s-a transformat în ultimii ani într-un loc ocolit acum de cei care vor să meargă într-adevăr la relaxare, un adevărat bâlci ieftin. Potrivit colegilor de la reper24.ro, în fiecare weekend bubuie muzica în difuzoarele mașinilor parcate până în buza lacului, poienile și pădurile se îneacă în gunoaie, iar luciul apei este îmbâcsit de PET-uri și combustibil. Asta pentru că factorii locali, care ar trebui să aibă grijă de frumusețea naturii, nu fac față sau poate că nu vor să se implice în problemele de care ar trebui sa se ocupe dministratorii Stațiunii Trei Ape. Aceștia au grijă însă doar să-i taxeze pe cei care vor să intre la sfârșit de săptămână până pe ponton și să se bucure de natură.

Gunoaiele au început de mulți ani să facă parte din peisaj, ținând cont de proasta gestiune a deșeurilor la nivel de județ. În schimb, haosul și gălăgia au ca explicație lipsa celor șapte ani de acasă, și faptul că nu-i trage nimeni de mânecă. Așa-i la noi. Fără constrângere nu-i mai disciplinezi pe așa-zișii turiști de weekend care vin să-și etaleze mașinile ultimul răcnet, parcate în buza lacului, să facă un grătar în mijlocul naturii și să asculte manele cu difuzorul dat la maxim.

Un nou pericol a apărut mai nou, de câțiva ani pe lac, fapt care-i intrigă și scandalizează în același timp pe cei mai mulți dintre turiștii onești care vin să se relaxeze la Trei Ape. Inofensivele hidrobiciclete și bărcile sunt umbrite de minunile tehnicii: ski-jeturile. Se știe, bărcile cu motor și alte mijloace ”motorizate” sun interzise pe lacul Trei Ape, încă înainte de 1989. Singurii care mai călcau strâmb pe atunci erau primii secretari de județ care voiau să se plimbe pe lac și n-aveau timp să dea la vâslă. Acum nu-i mai deranjează nimeni pe curajoșii cu ski-jeturi care trec în viteză fără să le pese cât de puțin de turiștii care înoată, printre care fac slalom și a căror viață o pun permanent în pericol.

Potrivit reper24.ro, societatea care deține pontoanele de la Trei Ape, bănuită că ar pune la bătaie skijet-urile pentru iubitorii de adrenalină, susține că activitățile de pe lac nu au nicio legătură cu ei. Aceștia spun că „au fost și cei de la Apele Române și cei de la poliție în urma unor sesizări. Noi nu avem nicio legătură cu această situație, noi deținem un singur skijet omologat pentru situații de urgență, nu pentru agrement. Am văzut că există și alte ambarcațiuni de acest fel pe lac dar nu sunt de la noi”.

Din surse locale, se pare chiar că skijet-urile de la Trei Ape aparțin patronilor de la Agil,unul din cei doi frați fiind chiar fostul primar al comunei Brebu Nou.

Sursa: reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ