Una caldă și alta rece, Ripensia își joacă și ea șansa

322

Primăvara promovărilor pentru sportul timișorean și-a consumat episodul al doilea în week-endul recent încheiat. CSU UVT a ratat accederea în prima ligă de volei masculin și va continua cel puțin încă un sezon în eșalonul secund. Ținem pumnii pentru Ripensia în zilele următoare, fotbaliștii aflându-se la o victorie distanță de Liga 2.

După promovarea fetelor de la UVT Agroland în liga de elită a venit rândul băieților de la CSU UVT să joace cu biletele primei ligi de volei pe masă. Galben-albaștrii s-au clasat pe locul trei în cadrul turneului de promovare găzduit de Baia Mare. Este a patra promovare ratată consecutiv de băieții conduși de Sorin Grădinaru. CSU UVT a debutat cu o victorie în turneul de baraj, 3-0 cu CM Suceava, dar apoi au pierdut ambele jocuri rămase, 1-3 cu CSȘ2 Baia Mare și 0-3 cu Dinamo București. Biletele Diviziei A1 au ajuns în posesia bucureștenilor și a băimărenilor.

Ripensia își va juca șansa promovării în zilele următoare. Ar fi a patra în cei cinci ani de existență. Clubul din Ciarda Roșie este la o victorie distanță de un salt istoric în Liga 2 în primul sezon de participare în eșalonul al treilea. Echipa condusă de Remus Steop este liderul seriei a 4-a înaintea ultimei runde și un succes vineri ar aduce sărbătoarea pe micuța arenă din estul municipiului. De la ora 18, ripensiștii vor întâlni satelitul celor de la Pandurii Târgu Jiu.

Peste numai o săptămână vine rândul baschetului să își joace șansele de promovare. Fetele SCM-ului și băieții de BC Timba au șanse bune de a urca în prima ligă. Fetele antrenate de Vera Găvrilă au câștigat licitația pentru organizarea turneului final ce se va desfășura între 2 și 4 mai, în sala Constantin Jude. Timișorencele își vor disputa unul dintre cele două locuri promovabile în duelurile cu CSU LPS Alba Iulia, Agronomia București și Rapid București. În paralel, la București se va disputa turneul de promovare masculin cu participarea formației BC Timba. Teamul lui Bogdan Murărescu își va disputa accederea în Liga Națională cu CN Aurel Vlaicu, Politehnica Iași și Cuza Sport Brăila.

Reamintim că în această primăvară cinci cluburi din Timișoara sunt în fața șansei de a promova în eșalonul superior. Deocamdată doar voleibalistele de la UVT Agroland au reușit să își atingă obiectivul.

LĂSAȚI UN MESAJ