„Un vis împlinit”- eveniment online dedicat Unirii Principatelor Române, la Teatrul Merlin

29

Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara a devenit un reper important pentru copiii din Timișoara și din Banat, chiar și pe vreme de pandemie. Numeroasele proiecte artistice și educative au drept scop crearea unui centru de interes cultural, capabil să reunească întreaga familie și să reflecte tendințele aniversare naționale.

Astfel, luna ianuarie a fiecărui an stă sub semnul lui Mihai Eminescu, dar și a Unirii Principatelor Române. Dacă pe cel mai îndrăgit poet al românilor a fost aniversat nu demult, iată că vine rândul prezentării unei poveștii despre unire.
Proiectul teatrului a avut ca punct de inspirație două texte: cele ale lui Ion Creangă care îl au ca personaj central pe Moș Ion Roată (Moș Ion Roată și Unirea și Moș Ion Roată și Cuza Vodă) și cel redactat de inspectorul școlar, Mihai Filip, despre contextul istoric care a dus la această primă unire.

Și acum vine noutatea din acest an: Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” împreună cu Inspectoratul Școlar Timiș, reprezentat prin inspector Mihai Filip, a pregătit un spectacol lectură tip teatru radiofonic, dedicat aniversării unirii Moldovei cu Țara Românească. Proiectul va fi lansat vineri, 22 ianuarie 2021, de la ora 8:00, pe pagina de Facebook a Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin” sub titlul „Un vis împlinit”- eveniment online dedicat Unirii Principatelor Române din 24 ianuarie 1859 de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

În distribuție îi regăsim pe îndrăgiții actori ai Teatrului „Merlin”: Laurențiu Pleșa, Cristi Brătoiu, Raul Bastean și Robert Copoț, iar materialul audio-video este semnat de Alex Uncruțiu. Evenimentul este recomandat tuturor elevilor care vor să știe mai multe lucruri despre istoria românilor.

LĂSAȚI UN MESAJ