Un ultim prilej pentru domnițe de a deveni și mai frumoase – spălatul cu zăpada mieilor. Imagini cu Timișoara la mijlocul lui Martie-foto-video

315

Deși cei mai optimiști credeau că au scăpat de zăpadă, gheață și paltoane, bocanci și mănuși, realitatea din nou este potrivnică. Un nou val de aer polar a cuprins mai tot continentul. Bănățenii noștrii optimiști își tot spuneau „că doar n-o veni baș pe la noi!”. Uite că a venit.

Cine a deschis dimineață fereastra să vadă soarele de martie strălucind a dat de o alt fel de strălucire. Totul este alb ca în Laponia! Cei cu auzul mai ascuțit jură că deja se aud clinchete de clopoței.

De fapt este în firescul lucrurilor. Conform calendarelor astronomice, încă e iarnă. Este perioada echinocțiului ce marchează oficial încheierea iernii. Anul acesta va fi exact la data de 20 martie ora 16 și 15 minute.

Acum este momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ, datorită faptului că Soarele se află exact pe ecuatorul ceresc. Echinocțiul are loc de două ori pe an. Prima dată este momentul când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică, în jurul datei de 21 martie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera nordică și echinocțiul de toamnă în cea sudică.

Cine nu crede nu are decât să stea marți și miercuri să pândească cerul pentru a se convinge cu proprii ochi.

Mai aproape de noi vor fi noile valuri de ninsori ce vor vor bloca circulația chiar dacă vor avea grosimea de doar trei centimetri. Precis vor fi coruri de acuze reciproce între administrație și contestatari. Unii vor jura că au făcut totul și încă ceva pe deasupra, iar ceilalți, tot pe bază de jurământ, vor susține că nu s-a făcut absolut nimic. Ca de obicei, adevărul va fi undeva între aceste extreme.

Până atunci, copiii și bunicii sunt cei mai bucuroși că mai pot scoate încă odată sania și lopata de zăpadă la datorie.

Un alt moment de mare bucurie ar trebui să-l aibă fetele. Nu mai trebuie să cheltuie averi pe la saloanele de înfrumusețare pe sulimanuri scumpe și cu efecte îndoielnice. Frumusețea cade din cer. Din bătrâni se spune că cine iasă de dimineață și se spală pe obraz cu neaua mieilor va avea parte de o frumusețe naturală mai ceva ca pe coperțile revistelor de lux. Gata cu rujurile, fondurile de ten, farduri rimeluri și alte vopsele chimice. Natura a dat cel mai bun remediu: omătul proaspăt de martie de care se bucură chiar și mieluții ce se miră ca prietenii lor vițelușii la poartă.

Deci, domnișoarelor, ieșiți în masă la spălat cu zăpadă! Cu cât mai mult și temeinic, cu atât frumusețea va fi mai persistentă! Specialistele rusoaice recomandă imbăierea totală nu doar spălatul pe față.

LĂSAȚI UN MESAJ