Un trust important de televiziune iese de pe cablu! Câți bani vrea să câștige de la cabliști pentru a rămâne în rețeaua lor de distribuție

332

Grupul Antena, controlat de familia Voiculescu, a depus oficial la Consiliul Național al Audiovizualului cererea de ieșire din grila must- carry, confirmând astfel informațiile publicate anterior de Capital. CNA a luat act de dezicia grupului de a renunța la regimul must carry. Nu demult, ei au ajuns la un acord cu RCS RDS pentru ca posturile Antena 1 și Antena 3 să fie retransmise contra cost. De partea celaltă, spun sursele Capital, negocierile cu Telekom și UPC, ceilalți doi mari jucători din domeniu, se poartă în termeni destul de duri și nu au fost încă finalizate.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a avizat solicitarea Antena TV Group SA şi Antena 3 SA de a renunţa la regimul “must carry”, aplicat pânã la aceastã datã posturilor de televiziune ale Antena TV Group SA (Antena1, Antena Stars, Happy Channel, ZuTv) si respectiv Antena 3, se arată într-un comunicat al celor două companii.

Capital a anunţat încă din luna mai că Antena îşi va scoate televiziunile din grila must carry, pe un model folosit anterior de Pro TV.

Antena, spun sursele Capital, plănuia să iasă din must carry încă de la 1 iunie, însă nu a reuşit să ajungă la un acord cu niciuna dintre marile companii de cablu, până la acea dată. Grupul ia acum în calcul data de 1 iulie, însă şi aceasta ar putea fi depăşită, în funcţie de rezultatele negocierilor. Sumele pe care cabliştii ar trebui să le plătească grupului pentru a îi retransmite posturile sunt de orinul milioanelor de euro.

În cazul Pro TV, veniturile postului au crescut substanţial după ce au ieşit din grila obligatorie, fără ca audienţele să fie afectate. Și în cazul Pro TV au fost negocieri dure, în parte purtate inclusiv prin acuzaţii în presă.

Decizia Antena , spun sursele Capital, ar veni ca urmare a scăderii încasărilor din publicitate.

sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ