Un tramvai scăpat de sub control întinde nervii timişorenilor

13110

Unii controlează un mic vehicul ce se mişcă vioi la vreo două sute de milioane de kilometri faţă de Pământ. Aici, aproape, pe planeta Marte. În schimb, regia autonomă de transport din Timişoara nu reuşeşte să controleze un tramvai aflat la doi-trei kilometri de sediul său. Tramvaiul de pe linia 6 şi-a luat soarta în propriile mâini (roţi) şi circulă după cum îl taie capul. Adică independent. Are personalitate şi vine când are timp. Sau dacă are chef.

Acest tramvai începe să se asemene cu celebra navă fantomă ce apare în legendele marinareşti, în nopţile ceţoase. Olandezul zburător. Nu are echipaj, nu se ştie pe unde navigheză, nu se ştie de cine aparţine. Doar dangătul lugubru al clopotelor o însoţeşte.

Tramvaiul buclucaş la fel. În Timişoara circulă o legendă urbană. Cică acest tramvai există. Dar, la fel ca marinarii, toţi au auzit de el, puţini însă sunt capabili să-l vadă sau să spună ora când vine. În nopţile reci, cu lună plină, mulţi şi-au rătăcit minţile aşteptând himera cu numărul şase.

Se sustrage oricărei încercări de supraveghere GPS sau de altă formă. Pe cele mai multe panouri de informare nu apare deloc. Sau, în cel mai bun caz, în dreptul său e trasată o dungă de steluţe, ca la pomul de iarnă. Cine are răbdare (şi tutun) poate aştepta în staţie 30-45 de minute şi poate are noroc. Un tânăr sănătos şi cu condiţie fizică face traseul în timp mult mai scurt. Din păcate, nu toţi călătorii RATT-ului sunt tineri şi sănătoşi.

În mediul virtual există un program, vizibil pe telefoanele mai noi, unde se pot verifica traseele mijloacelor de transport. Dar nu şi tramvaiul de tristă celebritate, cu număr fatidic. Acesta se sustrage şi aici. În era ciberneticii aplicate, bieţii călători înfriguraţi sunt nevoiţi să apeleze la magie ca să afle orarul nefericitului tramvai, ce nu se lasă stăpânit.

Prin bunăvoinţa unui cititor cu răbdare de fier şi cu eforturi deosebite, redacţia noastră a ajuns în posesia câtorva imagini extrem de rare cu celebrul tramvai răzvrătit.

Sugerăm conducerii RATT să angajeze câteva vrăjitoare, să poată face o astrogramă actualizată cu mersul mijloacelor de transport.

2 COMENTARII

  1. Minunata relatare despre acest penal transport în comun dintr-un superb oraș. Păcat ca îți irosești talentul pentru acest RATT ordinar fără viitor. Sau mai bine zis fără conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ