Un timișorean merge la NBA Summer League

177

Timișoreanul Alexandru Olah este foarte aproape de a-și îndeplini visul: acela de a  ajunge în NBA. Fostul junior al CSȘ-ului a fost ales de New Orleans Pelicans pentru turneul NBA Summer League.

Baschetbalistul originar din Timișoara bate la porțile celui mai puternic campionat din lumea, cel american. Olah va participa peste câteva săptămâni la liga de vară a NBA-ului, turneu ce va avea loc la Las Vegas între 8 și 18 iulie. Pivotul tocmai a absolvit Universitatea Northwestern pentru care a evoluat în campionatul universitar în 114 echipe. Ultimul sezon l-a încheiat cu medii de 11.4 puncte și 5,6 recuperări pe meci.

În NBA Summer League echipa lui Olah se va confrunta cu Los Angeles Lakers, Utah Jazz și Sacramento Kings. Cu siguranță șansa de a juca pentru Pelicans și de a fi zărit de cluburile de peste ocean reprezintă o oportunitate imensă pentru Olah. Timișoreanul nu a fost draftat pentru NBA în acest an.

Alexandru Olah se află de 6 ani în Statele Unite ale Americii. Fost junior la CSȘ Timișoara a jucat la început două sezoane pentru echipele de colegiu Point Christian Academy și Golden Eagles înainte de a fi selectat de Northwestern în NCAA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ