Un timişorean i-a cerut lui Orban bani pentru Timişoara Capitală Culturală. Ce i-a mai transmis premierului

62

Activistul civic din Timişoara Cristi Brâncovan l-a aşteptat, astăzi, pe premierul Ludovic Orban să ajungă în sediul PNL unde urma să aibă loc o conferinţă de presă şi i-a cerut bani pentru Timişoara Capitală Culturală şi i-a spus că este nevoie de o sală polivalentă la Timişoara, dar şi de un spital regional.

Cristi Brâncovan i-a cerut prim-ministrului ca la revizuirea proiectului de buget naţional pe 2020 să aloce bani pentru Timişoara Capitală Culturală a Europei, cel mai important proiect cultural al României, pentru care guvernul Orban, prin Ministerul Culturii, a prevăzut doar 1,4 milioane lei, o sumă infimă faţă de finanţarea uriaşă de care este nevoie şi la care Executivul s-a angajat.
Conform news.ro, Activistul civic i-a mai spus premierului să urgenteze proiectul Centurii de Sud, întrucât la un an de la semnarea contractului pentru execuţie nu s-a făcut nici măcar o săpătură. „E necesar să alocaţi şi acum, pentru că altfel un an de zile se pierde, dacă nu se alocă acum bugetul cu realizarea centurii, banii necesari. Am înţeles, aţi prevăzut bani pentru exproprieri, dar ăştia sunt un nimic. Se poate deja lucra. Toate fazele sunt epuizate, se poate începe deja execuţia. Înţeleg că sunt exproprieri, domnul primar a explicat foarte bine, sunt cinci sau opt locuri unde se realizează exproprieri”, i-a spus Cristi Brâncovan premierului.
La ieşire, Cristi Brâncovan l-a aşteptat pe Ludovic Orban pentru a continua discuţia şi i-a reproşat că în Bucureşti se investesc milioane de euro în stadioane, în vreme ce pentru Timişoara nu s-au găsit în ultimii 30 de ani bani pentru un spital regional.

LĂSAȚI UN MESAJ