Un timișorean este vicecampion european la tenis

231

Tenisul timișorean are viitorul asigurat; Nini Dica a jucat finala Campionatului European al juniorilor sub 16 ani de la Moscova și este noul vicecampion al categoriei.

Timișoara are de ieri un vicecampion european la tenis. Rezultatul a fost obținut de juniorul Nini Dica la întrecerea continentală de la Moscova rezervată juniorilor. Bănățeanul a avut o prestație excelentă pe tabloul categoriei Under 16 ani; din postura favoritului numărul 3 a pătruns în finala întrecerii. Ultimul act la disputat în compania principalului favorit, rusul Timofey Skatov, în fața căruia a cedat cu 6-3, 6-1.

Eșecul din finală este abia prima înfrângere pentru Dica în cele 30 de jocuri de anul acesta din circuitul european, acolo unde a devenit numărul doi mondial după Europene. Din această postură a obținut calificarea la Mastersul european din luna octombrie, găzduit de Italia. Jucătorul pregătit de Răzvan Itu la clubul Sport 4 Fun câștigase deja în 2017 Internaționalele Under-18 ale României și încă un titlu național la juniori.

La Europenele de la Moscova a participat și o altă timișoreancă, Andreea Velcea. Fiica fostul polist s-a oprit în optimile de finală ale probei individuale la categoria Under-16.

 

LĂSAȚI UN MESAJ