Un timișean de 53 de ani, traficant de migranți. Vezi ce a încercat să facă!

314

Polițiștii de frontieră arădeni au depistat, într-un autoturism condus de un bărbat din județul Timiș, șase cetățeni din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 08.08.2017, în jurul orei 20.30, în cadrul unei acțiuni specifice pentru combaterea migrației ilegale, polițiștii de frontieră din carul Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad, au oprit pe comunicația Socodor-Pilu, la aproximativ 2 km de frontieră, un autoturism marca VW Golf condus de cetățeanul român Sorin M., în vârstă de 53 de ani, din județul Timiș, în care se aflau șase cetățeni străini.

Deoarece pasagerii nu au putut prezenta documente de călătorie, aceștia au fost duși la sediul Sectorului PF Vărșand pentru cercetări.

La verificări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria, doi bărbați, două femei și doi minori, adulții având vârste cuprinse între 18 și 31 ani, iar copii în vârstă de 1 și 3 ani, solicitanți de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen și au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză și îi cercetează pe cetățenii sirieni pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar pe cetățeanul român pentru trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ