Un spital timișorean își schimbă complet înfățișarea! Investiții masive în refacerea clădirii și a procedurilor medicale

786

Clinica de Balneologie din Timișoara va fi modernizată. Pentru a aduce secția la standarde europene, Spitalul Municipal are în vedere trei proiecte majore. Principalul proiect se referă la reabilitarea ambulatoriului, cu bani europeni, care implică inclusiv refacerea surse de apă termală – închise de mai bine de zece ani – spune asistenta şefă, Camelia Galai.

„Un proiect cu fonduri europene se referă la reamenajarea ambulatoriului. Acesta va fi reconstruit de la zero, o clădire P+2. Refacerea sursei de apă termală este cuprinsă în planul primăriei, au fost alocați bani pentur studierea izvorului care a fost utilizat cândva și apa respectivă va fi utilizată în cadrul ambulatoriului prin proiectul cu fonduri europene care prevede reînființarea bazinului cu apă termominerală și a întregului sector de hidroterapie care actualmente nu se prea utilizează. Apa termală nu se mai utilizează de aproape zece ani, s-a nisipat sonda și nu s-au mai găsit fonduri pentru a refuncționaliza izvorul respectiv”, spune Camelia Galai.

Camelia Galai a precizat că urmează să se înființeze și un Compartiment de Recuperare Neuromotorie, cu 10 paturi, pe un proiect transfrontalier România-Serbia. În plus, corpul principal de clădire va fi reamenajat cu bani alocați din bugetul local al primăriei. Clinica de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din Timișoara aniversează 55 de ani de la înființare.

Sursa: www.radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ