Un spital din vestul țării rămâne și în acest an fără computer tomograf. De ce va asta aparatul în depozit

27

Spitalul municipal din Lugoj nu va beneficia în acest an de serviciile unui computer tomograf, din cauză că nu va putea amenaja spațiul necesar funcționării acestuia.

Vina este pusă în spatele administrației locale, ce nu a alocat fondurile necesare. După eforturi susținute în de­mer­su­rile de a avea la Lugoj aparatură performantă pentru asigurarea unor servicii me­dicale, mult așteptatul computer tomograf riscă să nu poată fi pus în funcțiune în acest an. După ce s-a reușit asigurarea finanțării de 300.000 de euro (200.000 de euro de la Guvern și 100.000 de euro de la Primăria Lu­goj), acum nu poate fi pregătită la timp sala unde urmează să funcționeze tomograful.

Mai mult, ad­mi­nistrația locală a refuzat să aprobe, în această săptămână, o solicitare a spitalului, de a se efectua o modificare bu­ge­tară de peste 600.000 de lei, pentru a putea demara procedurile de amenajare a spațiului destinat computerului tomograf. A­ceas­tă situație va duce la o întârziere lucrărilor ce trebuie efectuate pentru funcționarea computerului tomograf, care va rămâne în depozit mai multe luni.

sursa – radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ