Un spital din Timiș, în centrul unui scandal. Ce secții ar putea fi închise aici

1104

Un scandal imens a izbucnit la spitalul din Deta. Vestea că s-ar închide trei secţii ale unităţii medicale a luat prin surpindere personalul spitalului, care a reacţionat extrem de dur faţă de această posibilă decizie.

Conducerea spitalului s-a poziţionat împotriva intenţiei Primăriei Deta de a restructura unitatea medicală, susţinând că aceasta ar fi doar o etapă din cadrul acţiunilor de închidere a spitalului.

Problema spitalului din Deta este problema întregii comunităţi din oraş şi din împrejurimi, nu doar a mea personală. Consider că oamenii au nevoie în continuare de servicii chirigicale, nu e firesc să trimitem pe toată lumea la Timişoara pentrun orice intervenţie de rutină. Nu toată lumea are posibilitatea de a se depasa cu maşina la Timişoara pentru operaţii uzuale. Consider că orice spital are nevoie şi de chirurgie, altfel nu am fi cu nimic mai presus de o policlinică, am face doar consulturi şi am scrie reţete. Cred că şi restul populaţiei conştientizează acest aspect”, este opinia medicului Cătălin Mihart.

Valul de proteste venit din partea localnicilor a determinat şi o reaţie rapidă a conducerii Primăriei Deta, cea care asigură finanţarea unităţii medicale. Primarul Petru Roman a declarat că nu este vorba nicidecum de închiderea spitalului, însă a admis că trei secţii, printre care şi chirurgia, ar urma să dispară.

Întreaga poveste, aici.

2 COMENTARII

  1. Cat cinism..auzi..conducerea s-a opus deciziei primariei…pai proiect de inchidere a sectiilor chiar conducerea l-a facut…mare greseala ati facut doamna manager…

  2. Planul noului manager este sa transforme Spitalul Orasului Deta in Spitalul „privat”Dr Bungau, ce nu a reusit la Ceacova … vrea sa faca in Deta.Atentie mare.

LĂSAȚI UN MESAJ