Un sfert dintre șoferii timișeni sunt vitezomani! Dintre cei prinși…

140

Aproape un sfert dintre șoferii din județul Timiș au probleme cu viteza. Cel puțin așa reiese din statisticile Poliției Rutiere, care a amendat, doar pentru nerespectarea vitezei legale, aproape 300 de șoferi în doar 3 zile.

Timp de 3 zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 432 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 297 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 29 de permise de conducere.

Astfel, poliţiştii au întocmit 4 dosare penale şi au aplicat 432 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 297 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 41 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 29 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric, limitelor legale de viteză şi conducerea sub influenţa alcoolului.

De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

***

Poliţiştii Secției 1 Rurale Timișoara au depistat, pe D.J. 592, un bărbat de 26 de ani, din orașul Buziaș, în timp ce rula cu 186 de km/h pe un segment de drum unde limita maximă admisă este de 90 km/h.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2900 de lei și, totodată, i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ