Un profesor universitar reputat din vestul țării a trecut în neființă! A lăsat în urmă multe regrete

524

Vestea morții conferențiarului universitar dr. Florin Moldovan a căzut ca un trăznet prin birourile Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Până în urmă cu două săptămâni nimic nu anunța drama care s-a petrecut în această dimineață.

„Nu se aștepta nimeni la o asemenea veste. Acum două-trei săptămâni era foarte bine, dar în acea perioadă acuza dureri de cap. La un control medical i s-a descoperit o tumoare și în doar două săptămâni s-a stins”, spun persoane din cadrul Universității.prof moldovan

Despre conferențiarul universitar dr. Florin iosif Moldovan ne-au scris cei care i-au fost colegi:

„De astăzi Comunitatea academică arădeană este mai săracă prin trecerea la cele veșnice a unui cadru universitar de mare valoare a universității noastre.

În cursul acestei dimineţi, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldis” din Arad, conf. univ. dr. Florin Iosif Moldovan a încetat din viaţă, fiind răpus de o boală incurabilă, care ni l-a răpit mult prea devreme.

Avea 54 de ani.

Începând cu anul 2008 a decis să se dedice activităţii didactice şi a fost lector la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, apoi conferenţiar universitar. În vara anului 2016 a devenit prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Juridice a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Colectivul Facultății de Științe Juridice, precum și conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldis” din Arad este alături de familia îndoliată şi îi împărtăşeşte durerea.

Comunitatea academică arădeană îl deplânge pe cel care, ani de zile, a fost un cadru didactic cu o vastă activitate științifică, om de aleasă omenie, coleg cu o ținută morală impecabilă, cu o gândire novatoare spre binele celor mulți.

A fost stimat de colegii din corpul academic și foarte iubit de studenți, s-a implicat cu multă responsabilitate în activitatea managerială a Facultății de Științe Juridice.

Moldovan Iosif Florin s-a născut în 31 iulie 1964. A urmat cursurile Liceului Industrial Nr. 7 din Cluj-Napoca. A absolvit Şcoala Militară din Câmpina, iar în anul 2001, Facultatea de Drept a Universităţii Tibiscus din Timişoara. A absolvit, de asemenea, un curs postuniversitar în domeniul Dreptului Penal, la Facultatea de Drept a Universităţii Babes – Bolyai, din Cluj-Napoca. A obţinut Diploma de Doctor în Istorie şi Diploma de master – Ştiinte Europene. A fost membru al Asociaţiei Criminaliştilor din România şi al Institutului European de Drept din Viena.

Dumnezeu să-l ierte şi să îl odihnească în pace!

Prof.univ.dr. Aurel Ardelean

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci

Conf. univ. dr. Daniel Remus Berlingher”

sursa: specialarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ