Un profesor din Timiş vrea să fie director la 6 şcoli

1760

După 10 ani, în sfârşit, Ministerul Educaţiei a decis să organizeze un concurs pentru directorii de şcoli. În Timiş, un candidat s-a înscris pentru postul de director la 6 școli. El spune că își va exercita funcția acolo unde va avea punctajul mai mare. În alte 63 de şcoli nu a existat nici un candidat.

Profesorii timișoreni care vor să ocupe postul de director s-au prezentat de dimineață, la Universitatea de Vest, unde a avut loc susținerea examenului. Emoțiile candidaților au început în jurul orei 10.00. În sălile de examene s-au prezentat 220 de profesori din județul Timiș, care au susținut proba scrisă. Examenul a fost un test tip grilă, iar candidații au fost supravegheați video.

Inițial doar 204 profesori au fost admiși, după depunerea doasarelor, pentru postul de director. La cererea candidaților respinși, după câteva zile, în care Ministerul Educației a reevaluat doaserele depuse, au mai fost acceptați 16 profesori. Doasarele nu conțineau toate actele administrative, necesare, precum buletinul, certificatul de naștere sau alte acte administrative. Ministerul Educației a aprobat dosarele deoarece nu era vorba de acte care să treacă pin filtrul evaluării propriu zise.

Astfel cei 220 de profesori au susținut examenul timp de două ore, pentru ocuparea postului mult râvnit. Examenul scris a avut loc în 6 săli din cadrul universității de vest, iar după terminarea examenului, lucrarea va fi corectată de către 5 membrii ai comisiei. Rezultatele se vor afla miercuri seară. Pentru promovarea examenului, fiecare candidat trebuie să obținuă minim 35 de puncte, dintr-un total de 50. Examenul nu se încheie aici, urmează alte două probe: analiza CV-ului, realizată în plenul comisiei de concurs și un interviu susținut în fața comisiei de concurs.

Pentru 63 de unități de învățământ din județ nu există niciun candidat pentru postul de director. Soluția acestei situații este de a fi eliberați din funcție, până în 21 decembrie, actualii directori, iar apoi consiliile profesorale vor propune un nou director. Noul director va ocupa funcția până când va avea loc următorul concurs.

Profesorii care au susținut lucrarea azi, 12 octombrie, spun că examenul a fost accesibil și îl consideră un test potrivit pentru profesorii care vor să fie directori sau pentru managerii în funcție.

Concursul de astăzi a fost primul organizat după 10 ani. Rezultatele finale se vor afișa pe data de 18 noiembrie, iar contestațiile vor avea loc în 21-23 noimebrie. Soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatetol finale sunt prevăzute în 24 noiembrie- 9 decembrie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ